Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky i baseballisté podlehli domácímu Tchaj-wanu

Tchaj-pej (Tchaj-wan) - Volejbalistky ani baseballisté nestačili na univerziádě na výběry domácího Tchaj-wanu. Hráčkám nad vysokou sítí se nepovedlo zopakovat úvodní vystoupení, kdy porazily Kolumbijky ve čtyřech setech, a tentokrát prohrály s Tchaj-wanem 1:3. V posledním utkání ve skupině se utkají v přímém souboji o postup proti Francii.

Ohlušující atmosféra v tchajpejské univerzitní hale české volejbalistky zaskočila. V prvním setu ani jednou nepředvedly úspěšné bloky a vybojovaly jen 15 bodů. Po výrazném zlepšení přišlo vyrovnání.

Druhou sadu Češky symbolicky zakončily zvládnutou obranou. Nejemotivnější třetí set si svěřenkyně trenéra Mitáče zdramatizovaly samy. Nesoustředěností po sporných míčích ztratily čtyřbodový náskok a darovaly Tchajwankám vedení. A to domácí hráčky už nepustily. Poslední sadu vyhrály 25:19 a celý zápas poměrem 3:1.

"Čárový rozhodčí nás dvakrát nebo třikrát poškodil, jednou to bylo v té koncovce, což si myslím, že byl důležitý míč. Pak už jsme to nezvládly," uvedla Eva Svobodová. Postup mezi osm nejlepších si tak musí Češky zajistit zítra výhrou proti Francii.

To, že Tchaj-wan spolu s Japonskem je největším kandidátem na titul v baseballovém turnaji, poznali na vlastní kůži i Češi. Utkání skončilo už po sedmé směně výsledkem 11:0

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články