Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistky čeká v Japonsku poslední turnaj Grand Prix

Sendai - České volejbalistky uzavřou v japonském Sendai své působení v seriálu Grand Prix duely s USA, Bulharskem a domácím týmem. Zatím si připsaly dvě vítězství a čtyři porážky. S touto bilancí již nemají naději na postup do závěrečného turnaje, naopak jejich soupeři jsou stále ve hře o finále v Sapporu, kam se vedle pořádajícího Japonska probojuje pět nejlepších týmů po součtu výsledků ze tří turnajů. První dvě utkání v pátek proti USA a v sobotu s Bulharskem začínají v 8:30 SELČ, nedělní zápas s Japonskem se hraje už od 5:30. Všechna utkání můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i našem webu.

"Z našeho pohledu jsou cenná dvě vítězství nad Portorikem a Argentinou. Start v Grand Prix bereme hlavně jako součást přípravy na zářijové mistrovství Evropy. Při pohledu na výsledky je třeba si uvědomit, jaký hráčský potenciál a volejbalovou základnu mají oproti nám ostatní země, které v Grand Prix startují," řekla asistentka trenéra Lucie Václavíková.

V pátečním duelu jsou jednoznačnými favoritkami volejbalistky USA. O jejich síle hovoří nejen kvalitní kádr, ale také první místo ve světovém žebříčku. Američanky prohrály pouze s Brazílií 1:3 a trápily se v duelu se Srbskem, který vyhrály 3:2.

Relativně vyrovnanou partii mohou Češky sehrát v sobotu s Bulharskem, které v Grand Prix porazilo Nizozemsko, Kubu, Portoriko, Brazílii a prohrálo s Čínou 0:3 a s Dominikánskou republikou 2:3. Třetí tým světového žebříčku Japonsko bude v nedělním utkání na domácí půdě jasným favoritem. Japonky klopýtly pouze ve druhém turnaji v Polsku s domácími volejbalistkami 0:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články