Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalistky čeká boj o finále Evropské ligy. V cestě stojí Rumunky

České volejbalistky budou hrát o finále Evropské ligy. Výkony v základní skupině si vybojovaly výhodu domácího prostředí, takže Rumunky přivítají v Prostějově. Přímý přenos sledujte od 18:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky nestačily na Chorvatky a jasně prohrály

Češky ve skupině už jako jisté postupující prohrály na závěr s Chorvatskem. V posledním zápase se potýkaly s horším příjmem a nedostatkem agresivity na servisu, ze které hostující tým těžil při útočných kombinacích.

Rumunské volejbalistky rovněž s jednou porážkou vyhrály skupinu C, v níž byly ještě Ukrajinky a Maďarky. "Vím, že mají dvě hráčky, které jsou velmi dobré v útoku i na přihrávce. Je to podobné soupeřkám, se kterými jsme hráli. Musíme se zase soustředit hlavně na vlastní hru. Dobře přihrávat, být agresivní na servisu a mít kvalitní obranu na síti," řekl na jejich adresu řecký trenér českého týmu Jannis Athanasopulos.

Věří, že v prostějovské hale bude minimálně stejně diváků jako v Karlových Varech a ve Zlíně. "Pevně doufám, že přijdou všichni čeští fanoušci a podpoří nás, protože chceme postoupit do finále," poznamenal.

České volejbalistky v roce 2019 zlatou Evropskou ligu vyhrály a po vynechaném koronavirovém ročníku 2020 byly v uplynulé sezoně čtvrté. Evropská liga volejbalistek letos nevrcholí tradičním Final Four, protože turnaj se měl konat na Ukrajině. Místo toho jsou semifinálové zápasy a pak finále, které bude hostit vítěz duelu mezi Francií a Chorvatskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články