Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalistky budou hostit turnaj Grand Prix v Brně

Praha - Čeští volejbalisté se při návratu do Světové ligy po jedenácti letech představí v elitní soutěži domácím fanouškům v Českých Budějovicích, Chomutově a Opavě. Reprezentační tým žen odehraje v létě v rámci Grand Prix turnaj v Brně.

Grand Prix si Češky zahrají druhým rokem v řadě, místo loňských 20 týmů se jí zúčastní 28 družstev rozdělených do tří úrovní. Mužům k návratu do Světové ligy pomohlo rozšíření počtu startujících o deset míst rovněž na 28.

Čeští volejbalisté budou ve skupině E hostit dvojzápasy s Jižní Koreou v Českých Budějovicích 5. a 6. června, s Nizozemskem 13. a 14. června v Chomutově a Portugalsko si pozvou 27. a 28. června do Opavy. Brno přivítá skupinu Grand Prix 1. až 3. srpna za účasti českého týmu, Mexika, Kazachstánu a Alžírska.

"Místa a haly, kde se akce uskuteční, jsme volili jednak podle parametrových požadavků mezinárodní federace, ale také tak, abychom takzvaně šli za fanoušky. Ve všech zvolených městech a regionech je silná volejbalová základna a místní fanoušci si takové akce zaslouží," uvedl místopředseda svazu Robert Urbánek.

Pokud chtějí čeští volejbalisté ve Světové lize po základní části pokračovat, musejí svou skupinu vyhrát. Ženy odehrají v nejnižší divizi Grand Prix dvě skupiny, jednu v Brně a druhou v Chorvatsku, kde je čeká opět Kazachstán a nově domácí tým a Austrálie. Z celkem osmičlenné skupiny projde polovina týmů do Final Four.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články