Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalistkám začne tvrdá práce ještě letos. Účast na ME bude v sázce na dvou turnajích

Boj o evropský šampionát začne českým volejbalistkám ještě letos. Dva postupující ze skupiny F vzejdou ze dvou turnajů. První se bude hrát 26. až 28. srpna v Lotyšsku, druhý 4. až 6. září v Bosně a Hercegovině. 

Čtvrtým účastníkem skupiny je Slovinsko. Nový systém kvalifikace a dějiště i termíny turnajů potvrdila evropská federace CEV. Českých mužů se kvalifikace netýká, jako hostitelé jedné ze skupin šampionátu mají spolu s Polskem, Estonskem a Finskem účast automaticky jistou.

Kvalifikace se měla původně hrát systémem doma a venku, ale kvůli koronaviru nebylo dlouho jisté, zda se letos vůbec uskuteční. Zástupci CEV rozhodli o turnajovém systému, aby se co nejméně cestovalo, snížilo se riziko nákazy a záleželo na jednotlivých státech, jak se domluví na termínu.

Ze šesti skupin ženské kvalifikace se letos odehraje vedle "efka" s Češkami už jen skupina A, ostatní týmy se rozhodly pro lednový termín. Ze sedmi mužských skupin se letos bude hrát jen skupina D, zbytek rovněž zvolil leden 2021. "Jsme rádi, že budeme hrát ještě letos, což je v našich očích výhoda. Můžeme zúročit přípravu," řekl minulý týden manažer reprezentace Miloslav Javůrek.

Češky mají za sebou třítýdenní soustředění a další začnou od 20. července. "Cílem je postup," řekl už po únorovém losu řecký kouč české reprezentace Jannis Athanasopulos. Volejbalistky budou mít ME v Srbsku, Bulharsku, Chorvatsku a Rumunsku. Účast má jistou i osm nejlepších týmů z předchozího šampionátu, na který se Češky nedostaly. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články