Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Volejbalistkám se na Grand Prix nedařilo s Německem

Richmond (Kanada) - České volejbalistky na závěrečném turnaji Grand Prix v Kanadě neuhrály ani set s Německem. Jistý účastník ostravského Final Four zvítězil 25:18, 25:21, 25:15 a upevnil si před českým týmem třetí místo v tabulce druhé divize.

Trenér Zdeněk Pommer uznal, že německé volejbalistky podaly dobrý výkon. "Zatlačily nás servisem, hůře jsme se prosazovali v útoku. My jsme naopak soupeře nedokázali servisem zatlačit a nenašli jsme dnes recept na jeho kvalitní hru," řekl. Rovněž kapitánka Karolína Bednářová označila vítězství německých hráček za zasloužené. "Byly na nás dnes lépe připraveny a my neměly adekvátní odpověď," dodala Bednářová.

Dnes jsou v Richmondu na programu poslední zápasy základní části soutěže, tým trenéra Zdeňka Pommera se utká s domácím výběrem. O příštím víkendu Grand Prix vyvrcholí finálovým turnajem v Ostravě, v němž budou o postup do elitní divize bojovat vedle českých a německých volejbalistek ještě Korejky a Polky.

Český tým v osmém utkání teprve podruhé prohrál, na předchozím turnaji nestačil ještě na Portoriko, s kterým má v soutěži bilanci 1:1. Němky naproti tomu zvítězily v Grand Prix posedmé za sebou, jediný nezdar si připsaly hned na úvod s již jistým vítězem základní části Koreou. O konečném pořadí rozhodne až dnešní poslední hrací den.

Turnaj Grand Prix volejbalistek, 2. divize:

ČR - Německo 0:3 (-18, -21, -15)

Sestava body ČR: Purchartová 4, Toufarová 8, Nachmilnerová 7, Kossányiová, Mlejnková 13, Smutná 1, libero Dostálová - P. Kojdová 5, Kopáčová 2, Vincourová 1, Kohoutová, libero Vaňková. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Německa: Pollová 12, Frommová 10. Rozhodčí: Charles (Trin.), Grassová (Braz.). Čas: 75 min. Diváci: 1350.

Kanada - Peru 3:1 (-20, 17, 17, 21)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články