Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Volejbalistkám Prostějova chybí poslední výhra k sedmému titulu

Prostějov - Prostějovským volejbalistkám schází už jen závěrečný krok, aby splnily poslední cíl v sezoně: prodloužily nadvládu v extralize o sedmý rok. I druhé domácí finále vyhrály nad Olympem 3:0 na sety a další zlaté medaile by měly převzít už ve středu v Praze. Do haly Olympu si přivezou vedení 2:0 na zápasy, třetí duel začne v 17:00.

Pro Prostějov je zisk domácího titulu i Českého poháru povinností a bez problémů za jejím splněním míří. Pohár získaly už na konci února, kdy ve finále zdolaly také Olymp 3:0 a stejnému protivníkovi s největší pravděpodobností dopřejí počtvrté jen s titulem vicemistryň.

Pražanky však druhý zápas finálové série zvládly lépe než v sobotu. Dlouho držely s hvězdným domácím kádrem krok a dva sety ztratily až v koncovce. Za současné éry Prostějova nemohou pomýšlet výš než na druhou příčku.

"Utkání bylo vyrovnanější, Olymp totiž šel výkonnostně nahoru, zatímco nám tolik 'nepsalo' podání a hůř jsme dohrávali těžké míče. Celkově se mančaft dopustil více chyb. Naopak mě potěšilo, že duel dobře zvládla Barbora Gambová, která dostala na smeči šanci. Náš výkon byl založen hlavně na výborném útoku a přihrávce, právě v ofenzivě je mezi oběma družstvy dál největší rozdíl," řekl kouč úřadujících mistryň Čada.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské volejbalistky porazily ve finále podruhé Olymp

Hanačky od začátku sezony stále drží neporazitelnost v domácích soutěžích, v extralize vyhrály dnes i 32. zápas a v cestě za ziskem Českého poháru přidaly dalších pět výher. V Lize mistryň rovněž splnily cíl postupem do play-off.

Středeční zápas na Olympu nejspíš uzavře sezonu ženské extraligy, neboť další pořadí už je jasné. Bronz získaly v sobotu hráčky Frýdku-Místku, čtvrtá skončila Ostrava.

Finále play-off extraligy volejbalistek - 2. zápas:

Prostějov - Olymp Praha 3:0 (21, 20, 16)

Rozhodčí: Renčín, Hudík. Čas: 75 min. Diváci: 630. Stav série: 2:0.

Sestavy a body:

Prostějov: Weissová 4, Markevičová 10, Kargová 8, Simonová 17, Gambová 15, Borovinšeková 9, libero Kovářová - Soaresová. Trenér: Čada.

Olymp: Kopecká, Hodanová 7, Mudrová 8, Jančaříková 9, Mlejnková 8, Trnková 5, libero Dostálová - Nová 4, Šimáňová, Kurková, Škrampalová 1. Trenér: Mitáč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články