Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Volejbalisté zvítězili i proti Rumunsku a jasně vedou kvalifikační skupinu

Craiova (Rumunsko) - Čeští volejbalisté zvládli také třetí duel kvalifikace mistrovství Evropy a suverénně vedou skupinu F bez porážky a se ztrátou jen jednoho setu. V Craiově zdolali domácí Rumuny ve třech sadách 25:13, 25:17 a 25:21 a po hladké výhře mají plný počet devíti bodů. Druhý turnaj se hraje příští týden v Jablonci nad Nisou.

Tým trenéra Miguela Falascy porazil v předchozích dnech Estonsko 3:0, Makedonii 3:1 a ani s domácím výběrem neměl větší potíže. Čeští reprezentanti si vybudovali dostatečný náskok pokaždé hned na počátku setu, jen v úvodu druhého dějství měli krátce navrch Rumuni.

K tradičním oporám Michalu Fingerovi a Donovanu Džavoronkovi se přidal i druhý smečař Adam Bartoš, autor 13 bodů. Džavoronok si tentokrát připsal 11 a univerzál Finger 17 bodů. Český tým měl osm bodových bloků a na rumunskou stranu dvorce poslal pět es.

"Do zápasu jsme šli s tím, že budeme hrát bod po bodu, a to si myslím, že se nám podařilo. Od začátku jsme tlačili servisem, výbornou obranou jsme nepustili protihráče do žádné akce a zaslouženě jsme vyhráli," uvedl Finger.

V polovině kvalifikace vedou čeští volejbalisté před Estonskem o čtyři body. Vítězové skupin postoupí přímo na šampionát, který se bude hrát příští rok v Polsku. Druhé celky absolvují v říjnu baráž.

Kvalifikace ME volejbalistů - skupina F, první turnaj v Craiově (Rumunsko):

ČR - Rumunsko 3:0 (13, 17, 21)

Rozhodčí: Frigne (Belg.), Takaišvili (Gruz.). Čas: 79 min. Diváci: 900.

Sestava a body ČR: Beer 4, Janouch 2, A. Bartoš 13, Holubec 3, Finger 17, Džavoronok 11, libero Kryštof - Hadrava, Habr, Michálek. Trenér: Falasca. Nejvíce bodů Rumunska: Cherbeleata a Mihalcea po 5.

Estonsko - Makedonie 3:2 (-26, 22, 23, -25, 11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články