Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté zakončili účinkování ve Světové lize výhrou nad Egyptem

Soul - Čeští volejbalisté zakončili svou účast ve Světové lize vítězstvím nad Egyptem, který porazili 3:0 (25:19, 32:30 a 25:23). Z devíti zápasů v soutěži vyhráli pět, což jim na účast na Final Four nestačilo.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

Čeští reprezentanti si na závěr turnaje v Soulu spravili chuť. Úvodní zápas s domácími Korejci jim vůbec nevyšel, načež podlehli i Nizozemcům 1:3, ale loučení si zařídili vítězné. Proti Egyptu se dařilo zejména mladíkům Donovanu Džavoronokovi a Janu Hadravovi: první nasbíral 16 bodů, Hadrava patnáct.

"Myslím, že jsme utkání vyhráli především naší bojovností, a také tím, že jsme stále drželi jako jeden tým pospolu. I když to vypadá, že jsme vyhráli velkým rozdílem (3:0 na sety), bylo to velmi vyrovnané," řekl devatenáctiletý smečař Džavoronok.

Je nám líto, video expirovalo.
Džavoronok: Dokázali jsme se dostat ze všech těžkých situací

V tabulce druhodivizní skupiny patří Čechům páté místo se 13 body, v celkovém pořadí Světové ligy jsou osmnáctí z 36 účastníků. "Klukům musím za dnešní výkon poděkovat. Jsem velmi šťastný za výhru, znamená to totiž mimo jiné i to, že máme pozitivní bilanci (5:4). Je to dobrý základ do naší práce do budoucna. Páté místo z letošní Světové ligy bereme, ale jsem si jistý, že budeme hrát v budoucnu ještě lépe," zhodnotil španělský kouč Miguel Falasca.

ČR - Egypt 3:0 (19, 30, 23)

Rozhodčí: Gerothodoros (Řec.), Búzidí (Alž.). Čas: 88 min.

Sestava a body ČR: Michálek 10, Holubec 5, Habr 3, Džavoronok 16, Veselý 2, Hadrava 15, libero Kryštof - Zmrhal 4, A. Bartoš 5, Finger. Trenér: Falasca.

Nejvíce bodů Egypta: Alkútb 19, Abú 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články