Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté zakončili domácí turnaj Světové ligy prohrou. Nestačili na Kanadu

České Budějovice – Začali porážkou s Egyptem, poté porazili Čínu a domácí turnaj druhé divize Světové ligy zakončili opět prohrou. Čeští volejbalisté na závěr podniku v Českých Budějovicích nestačili na hráče Kanady, kterým podlehli 3:1 na sety. Jejich soupeř tak ovládl všechny tři své zápasy

Svěřenci Španěla Miguela Falascy, nového kouče české reprezentace, v Budějovicích prohráli s Egyptem 2:3 a porazili Čínu 3:1. V minitabulce obsadili třetí místo a v hodnocení druhé divize jsou průběžně osmí z 12 celků.

"Obecně jsem s turnajem spokojený. Odehráli jsme výborně proti Číně a v dalších dvou zápasech získali potřebné zkušenosti," řekl Falasca a k utkání s Kanadou dodal: "Postupně jsme hráli lépe a lépe a potřebujeme více takových zápasů, abychom si zvykli na světovou rychlost a naučili se řešit situace pod tlakem."

Volejbalisté v duelu s Kanadou zprvu nestačili na pestrý a tvrdý útok účastníka srpnových olympijských her v Riu de Janeiro, který létal do české obrany ze všech pozic. Kanaďané navíc eliminovali servis domácích dobrým příjmem.

Falasca opět hodně točil českou sestavu a zkoušel většinu hráčů. V prvním setu se ale hrálo vyrovnaně pouze do stavu 7:7 a za 22 minut Češi sadu ztratili a získali v ní jen šestnáct bodů. S osmým výběrem z posledního MS drželi volejbalisté krok ve druhé sadě, ale koncovku za stavu 23:23 rozhodla zkušenost hostů.

Ani třetí set nezačali Češi dobře a prohrávali už 12:16. Díky bojovnosti, smečím Michálka i za pomoci fanoušků ale otočili na 21:20. V koncovce zvládli obranu nad sítí, jednou blokoval Zmrhal a při druhém setbolu uspěli za pomoci trojbloku.

Skvěle domácí vstoupili i do čtvrté sady. Beer trefil eso, přišel úspěšný blok, což znamenalo vedení 3:0. Náskok domácích narostl dokonce až na 22:16. Už se zdálo, že zápas půjde do tie-breaku, ale Češi nedokázali čtvrtý set dokončit. Od stavu 23:18 ztratili šest míčů a při druhém mečbolu prolétlo na jejich polovinu eso.

V druhém turnaji se Češi příští týden od čtvrtka do soboty na Slovensku utkají s domácími volejbalisty, Nizozemci a Kubou. Třetí turnaj odehrají začátkem července v Koreji opět s pořadatelem, Nizozemskem a Egyptem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté prohráli ve Světové lize s Kanadou 1:3

ČR - Kanada 1:3 (-16, -23, 24, -24)

Rozhodčí: Jamamoto (Jap.), Heckford (Brit.). Čas: 106 min. Diváci: 2360.

Sestava a body ČR: Janouch 1, Michálek 18, Beer 12, Hadrava 1, A. Bartoš 4, Veselý 2, libero Kryštof - Finger 15, Džavoronok 4, Zmrhal 5, Habr 3, Zajíček, Holubec 3. Trenér: Falasca.

Nejvíce bodů Kanady: Winters 19, Verhoeff, Vigrass a Marshal všichni 16,

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články