Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté zahájili ME porážkou s Nizozemci

Sofia - Čeští volejbalisté v úvodním utkáním na mistrovství Evropy neuspěli. Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala dnes podlehli Nizozemcům v Sofii 1:3 po setech 21:25, 17:25, 25:20, 18:25 a zkomplikovali si cestu ze skupiny A do play-off. V sobotu český tým nastoupí proti domácímu Bulharsku.

Sport
zdroj: ČT4

V dalších dvou zápasech se čeští reprezentanti budou muset postarat o překvapení. V sobotu je od 19:30 čeká domácí Bulharsko a v neděli třetí tým z loňského MS Německo. Tři celky postoupí do play-off, vítěz přímo do čtvrtfinále.

"Věřím, že to hodíme za hlavu. Musíme si spravedlivě přiznat, že bychom měli podat lepší výkony. V dalším utkání se o to pokusíme. S Bulharskem můžeme sehrát víc než vyrovnaný zápas," řekl kouč Šmejkal po utkání, v kterém od začátku chybovali i rozhodčí - hlavní Francouz Yanick Chaladay a asistent Chorvat Milan Rajkovič.

Trenér českých volejbalistů Zdeněk Šmejkal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V utkání s Nizozemci ztratili Češi první set po horším příjmu v prostřední části sady. Hodně kazili i servis a nedařilo se jim dostat soupeře pod tlak. Nepomohlo jim ani to, že trenéři dvakrát úspěšně využili videorozhodčího.

Ve druhém setu po chybách od začátku dotahovali tříbodovou ztrátu. V útoku se nedokázali prosadit a několikrát byli zablokováni, a to opakovaně i třikrát v jedné výměně. O set přišli osmibodovým rozdílem a vypadalo to s nimi špatně.

Od začátku třetího setu Krále na bloku vystřídal čerstvý otec Mach a jeho příchod český výkon zvedl. Mach byl u všeho, zpočátku bodoval na smeči i úspěšně blokoval a pomohl rozhodit do té doby pevnou nizozemskou obranu. Chytil se univerzál Finger, celý tým začal hrát v poli jistěji a ziskem sady vykřesal naději.

K nervóznímu úvodu čtvrté sady přispěli nepřesní rozhodčí. Zapisovatelé upřeli českému týmu bod a volejbalisté si opakovaně stěžovali na nečistě hrané míče Nizozemců, které sudí nepískali. Jinak se obraz hry vrátil na začátek. Po horším příjmu a problémech s bloky opět volejbalisté ztráceli a set i zápas prohráli.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Bulharsku a Itálii:

Skupina A (Sofia):

ČR - Nizozemsko 1:3 (-21, -17, 20, -18)

Rozhodčí: Chaladay (Fr.), Rajkovič (Chorv.). Čas: 111 min. Diváci: 550.

Sestava a body ČR: Janouch 1, Baránek 5, Veselý 6, Finger 21, A. Bartoš 11, Král, libero Kryštof - Mach 7, Michálek 1. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články