Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Volejbalisté vystřízlivěli po senzaci se Slovinci, ve druhém duelu ME neuspěli proti Bělorusům

Velké páteční vítězství vystřídala nepříjemná sobotní porážka. Čeští volejbalisté ve druhém duelu skupiny B v Ostravě nestačili na Bělorusko. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka padli 1:3 po setech 20:25, 25:19, 21:25 a 19:25. Včera při úvodním vystoupení na mistrovství Evropy Češi zaskočili Slovince, kteří ve druhém duelu skupiny B přehráli Černou Horu jasně 3:0 na sety.

Česko – Bělorusko
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

V neděli zakončí volejbalisté úvodní sérii utkání s Bulharskem. Po dni volna narazí na Černou Horu a ve čtvrtek na Itálii. Ze šestičlenné skupiny B postoupí čtyři týmy do osmifinále.

"Dobré týmy dobré výkony opakují, my to máme bohužel nahoru dolů. Měli jsme problém s přihrávkou hlavně plachtícího servisu, tudíž jsme útočili do plných. Nebyli jsme tak inteligentní jako o den dříve," řekl kouč Novák pro Českou televizi.

Češi začali rozpačitě, nedařila se přihrávka a jen záblesky připomínali páteční skvělý výkon. Jen jednou v utkání vedli - 9:7, ale rychle o náskok přišli. Nepomohlo ani střídání, příchod nahrávače Bartůňka s univerzálem Fingerem a úvodní set ztratili rozdílem pěti bodů.

Ještě na začátku druhého setu to volejbalistům dřelo, ale ze stavu 1:3 se rychle dostali. Zlepšili servis, což esem podpořil Galabov, a dařilo se Vašinovi. Dvaadvacetiletý smečař dvakrát otřel míč o prsty Bělorusů, zvyšoval na 17:11 a kouč Novák měl důvod k radosti a ze zisku setu.

Po celé utkání se však nedařilo českým univerzálům, jak by bylo třeba. "Nedokázal jsem se bohužel prosadit. Chyběla nám uvolněnost jako proti Slovincům," řekl Hadrava, kterého od třetího setu definitivně na palubovce nahradil Finger.

Ve třetím a čtvrtém setu se ale opakoval obrázek z první sady. Volejbalistům se nedařilo ani v obraně, chyběla jim jiskra a pořád byli o krok za soupeřem. Trenér se snažil točit sestavou, ale nic nepomáhalo. Bělorusové minimálně chybovali a domácí tým přehráli.

Mistrovství Evropy volejbalistů:

Skupina B (Ostrava):

Bělorusko - ČR 3:1 (20, -19, 21, 19)
Rozhodčí: Cambré (Belg.), Rajkovič (Chorv.). Čas: 106 min. Diváci: 2536.
Sestava a body ČR: Vašina 11, Zajíček 8, Hadrava 6, Galabov 19, Sedláček 2, Janouch 3, libero Moník - Finger 7, Bartůněk, Licek, Polák 3, A. Bartoš 1.
Nejvíce bodů Běloruska: Davyskiba 20, Škredov 13, Miskevič a Babkevič po 12.

Černá Hora - Slovinsko 0:3 (-17, -16, -16)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články