Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté vyhráli i druhý zápas EL proti Rumunsku

Piatra Neamt (Rumunsko) - Čeští volejbalisté vyhráli v Rumunsku i druhý zápas Evropské ligy a po vítězství nad domácím týmem 3:0 se utkají o prvenství v úvodním turnaji skupiny B. Po pátečním úspěchu proti Turecku je v neděli čekají Nizozemci, kteří jsou po dvou duelech také stoprocentní.

Dnešní zápas rozhodl prakticky sám univerzál Jan Štokr, který ničil Rumuny servisem i nekompromisním útokem. Opora bývalého italského mistra Trentina nasbírala celkem 23 bodů. "V jednu chvíli to vypadalo, půjčme balón Honzovi a pojďme mu doprostřed hřiště blahopřát," glosoval Štokrův výkon manažer reprezentace Milan Fortuník.

Nejen Štokrovi, ale i ostatním se na servisu dařilo. "Rumuni měli jen jednu chvíli, kdy se přiblížili ve skóre, jinak jsme zápas měli pod kontrolou," řekl Fortuník. "Zítra nás čeká s Nizozemci zajímavý zápas, hrají dobře, mají kvalitní servis i osu nahrávač-univerzál. Bude to asi první vážnější soupeř," dodal.

Druhý turnaj skupiny B budou hostit za týden Turci, čeští reprezentanti mají volno. Pak budou od 8. do 10. června pořádat třetí část v Jablonci nad Nisou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články