Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté věří, že projdou do čtvrtfinále ME

Karlovy Vary – S elánem a odhodláním neskončit půjdou volejbalisté do osmifinále mistrovství Evropy. Dnes je v Karlových Varech čekají obhájci titulu Poláci a Češi věří, že mají šanci postoupit. Vítěz se zítra ve čtvrtfinále utká se Slovenskem. "Věřím, že máme před sebou dva zápasy," řekl trenér Jan Svoboda před duelem s Polskem, které vypustilo poslední utkání pražské základní skupiny, aby narazilo právě na český tým. "Naším cílem je medaile a je proto samozřejmé, že se snažím hledat snazší, a ne těžší cestu, která k ní povede," řekl italský kouč Poláků Andrea Anastasi. Přímý přenos sledujte od 18:00 na Čtyřce a webu sportživě.cz.

Poláci letos skončili třetí ve Světové lize, ale Češi je porazili před ME na turnaji v Katovicích. "Toho si hodně ceníme a můžeme na začátku mít psychologickou výhodu, ale ta s prvním míčem zmizí. Poláci jsou ale typ soupeře, který by nám mohl vyhovovat. Naše šance vidím otevřené a pro postup uděláme vše," řekl Svoboda.

Vedení svazu vyhlásilo jako cíl pro volejbalisty přímý postup na příští ME 2013, což znamená umístění do šestého místa, a tedy účast ve čtvrtfinále. Prohra v osmifinále by tak pro volejbalisty znamenala neúspěch. "Do osmičky chceme, nejlépe i do čtyřky," řekl kouč a univerzál David Konečný trenéra doplnil: "My si to chceme hlavně užít, ukázat se pořádně divákům. A já si myslím, že bychom měli zvítězit."

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Česko - Polsko

Pokud volejbalisté s Poláky vypadnou, obsadí v konečném pořadí šampionátu deváté místo stejně jako na šampionátu v roce 2005 i o dva roky dříve. Nejlepším českým výsledkem z poslední doby by tak zůstalo ostravské semifinále ME z roku 2001. "Potřebujeme vyhrát dva zápasy, abychom se dostali tam, kde chceme být. Poláky jsme teď porazili na přípravném turnaji, je to pro nás přijatelný soupeř," řekl kapitán Ondřej Hudeček. "Vybrali jsme si snadnější cestu na stupně vítězů. Prohra v Katovicích nic neznamená a teď zmobilizujeme síly," řekl polský kapitán Piotr Gruszka.

Češi shodně doufali, že Polákům ukážou, že si vybrali špatného soupeře. "Mohli bychom je poslat domů," řekl blokař Petr Konečný. "Asi trochu kalkulovali, tak tím hůř pro ně. Aspoň jim můžeme ukázat, že si vybrali špatně," doplnil Hudeček. Výhodou českého týmu může být fakt, že zná prostředí karlovarské KV arény, zatímco Poláci hráli v Praze a na západě Čech mají jen den na trénink. Svoboda včera naordinoval svým hráčům jen volný trénink bez míče, aby si na zápas odpočinuli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články