Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté věří před Evropou v sílu fanoušků

Praha - V podporu fanoušků doufají čeští volejbalisté před mistrovstvím Evropy, do kterého vstoupí příští sobotu v Karlových Varech. Tříměsíční příprava je u konce a svěřenci kouče Jana Svobody by si přáli, aby je diváci vyburcovali k výjimečným výkonům tak jako před rokem basketbalistky. Češi mají za sebou třináct přípravných zápasů se silnými soupeři, z kterých vyšli díky osmi výhrám s pozitivní bilancí. "Naše forma má stoupající tendenci, ale ještě jsme neodkryli všechny naše silné stránky. Ty si necháváme do Varů," řekl s úsměvem kapitán týmu Ondřej Hudeček na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Fanoušci loni na mistrovství světa pomohli basketbalistkám v KV Areně ke skvělé jízdě a zisku stříbra. "I pro nás to bude, doufám, jedna a možná nejdůležitější věc, která nás zlomí k nadpřirozeným výkonům a posune nás do letadla do Vídně," přál si Hudeček postup ze skupiny i z play-off až do semifinále, které se stejně jako finále uskuteční v rakouské metropoli.

I přestože není stále pětitisícová kapacita karlovarské haly na české zápasy vyprodána, očekávají pořadatelé, že se tak stane. "Vyzvedl bych přístup hráčů a požádal diváky, aby je přišli podpořit, protože oni službu národu odvádějí a měli by být odměněni jejich přízní," řekl šéf svazu Zdeněk Haník.

Volejbalisté si halu poprvé vyzkoušejí v neděli. Dosud se s ní mohli seznámit pouze trenéři a realizační tým. "Ze zkušeností víme, že trvá tři až čtyři dny, než si hráči zvyknou na prostorovou orientaci, na strop a osvětlení," řekl Svoboda. Z přípravných zápasů vyplynulo složení základní sestavy ze čtrnácti nominovaných hráčů. Kostru by měli tvořit nahrávač Lukáš Ticháček, univerzál Jan Štokr, smečaři Jiří Popelka a Pláteník, blokaři Petr Konečný, Jakub Veselý a libero Martin Kryštof. "Podobná sestava startovala loni na mistrovství světa, ale podle vývoje to může být sestava pouze do úvodního zápasu, a ne na celou skupinu," uvedl Svoboda.

Volejbalisté budou bojovat i o účast na dalším mistrovství Evropy, což jim zaručí páté nebo šesté místo. "To je základní cíl, za který svaz vypsal odměnu půl milionu korun," řekl Haník. Jakékoli lepší umístění bude považováno za velký úspěch a svaz za každou lepší příčku "přihodí" na odměnách 250 tisíc korun. "Hlavně ale je výborný výsledek nejlepší reklamou pro mládež. Když budeme mistry Evropy, tak máme plné haly. Úspěch může volejbalu hodně pomoci," řekl Haník.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články