Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalisté ve Zlaté Evropské lize válcují soupeře, po Estonsku padla i Severní Makedonie

Výhrou nad Severní Makedonií 3:0 na sety pokračovali čeští volejbaloví reprezentanti ve Zlaté Evropské lize. Tu začali sobotním vítězstvím nad Estonskem a v neděli porazili opět ve Strmici tým pořádající země 25:16, 25:15 a 25:16. Pro omlazený tým trenéra Jiřího Nováka je turnaj zároveň přípravou pro kvalifikaci na evropský šampionát. O 19 bodů se postaral univerzál Patrik Indra.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Severní Makedonie – Česko

Severní Makedonii zdolali čeští volejbalisté 3:0 také na loňském mistrovství Evropy. Ve Strumici dominovali hosté zejména na podání: dali 15 es, z toho Indra a nahrávač Luboš Bartůněk po pěti. Češi měli také nebývale vysokou smečařskou úspěšnost, proměnili 61 procent útoků a na bodové bloky vyhráli 7:0.

"V ofenzivní části jsme byli velice silní, na útoku i servisu nám to dnes chodilo. Ale v obranné části jsem od kluků čekal trochu víc," uvedl trenér Novák na svazovém webu. Kapitán Adam Zajíček vyzdvihl servis Indry a Lukáše Vašiny. "Vždycky nám dopřáli slušný náskok a pak už bylo důležité jen doztrátovat," řekl.

Češi Evropskou ligu předloni vyhráli a letos je pro ně zároveň přípravou na kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Soutěž rozehráli bez nahrávačské jedničky Jakuba Janoucha, Volejbalisty roku Marka Šotoly či libera Milana Moníka, přesto oba zápasy v Severní Makedonii zvládli bez větších problémů.

Příští týden je v novém formátu dvanáctičlenné soutěže čekají zápasy v Lucembursku proti domácímu týmu a Ukrajině, pak v Karlových Varech přivítají od 30. května do 1. června Finsko a Rumunsko. Na rozdíl od minulých let je jedna společná tabulka, Final Four bude opět hostit Chorvatsko.

Evropská liga volejbalistů ve Strumici (Severní Makedonie):

Severní Makedonie – Česko 0:3 (-16, -15, -16)

Rozhodčí: Petrovič (Srb.), Ristovski (Sev. Mak.). Čas: 83 min. Diváci: 1300.

Sestava a body Česka: Čech 4, Polák 9, Indra 19, Vašina 15, Zajíček 6, Bartůněk 7, libero Kovařík – Drahoňovský, Bryknar, Svoboda, Klajmon. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Severní Makedonie: N. Gjorgiev 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články