Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Volejbalisté v přípravě i podruhé ve Francii prohráli

Lille - Čeští volejbalisté prohráli v závěrečné přípravě na olympijskou kvalifikaci v Lille dvakrát s domácí Francií. V pátek tým kouče Stewarta Bernarda podlehl až v tie-breaku 2:3 a dnes prohrál 1:3 na sety. V neděli čeká volejbalisty od 17:00 v Lille ještě třetí a poslední přípravný zápas s Francií, která bude hrát kvalifikaci o olympiádu v Bulharsku.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Oba týmy mají k dispozici patnáct hráčů a zkoušejí různé herní varianty. V prvním utkání Češi dokázali srovnat z 0:2 na 2:2, ale nezvládli tie-break. Ve druhém se jim nedařil přechod z nahrávky do útoku a získali pouze druhou sadu.

"První zápas byl z naší strany určitě lepší a mohl klidně skončit naší výhrou," řekl manažer reprezentace Milan Fortuník. "Ve druhém duelu jsme se nedostali do nejlepšího tempa. Pořád je kladen důraz na podání a následnou obranu na síti i v poli a tentokrát se to dařilo jen jednotlivým hráčům, ne celému týmu," řekl.

O základní šestce, která by mohla příští týden v Berlíně bojovat proti Německu, Indii a Kubě o jedno místo na olympiádě v Londýně, zatím ještě Bernard jasno úplně nemá. "Nedá se říci, že by už vykrystalizovala základní sestava," řekl Fortuník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články