Volejbalisté v poslední přípravě porazili Slovinsko 3:0

Jablonec nad Nisou - Čeští volejbalisté završili zápasovou přípravu na kvalifikaci mistrovství světa dnešní třísetovou jabloneckou výhrou nad Slovinskem. Výběr reprezentačního trenéra Zdeňka Haníka se od středy v Liberci utká o jedno ze tří postupových míst do dalšího kvalifikačního kola s Černou Horou, Ukrajinou, Belgií a Finskem. V předchozích dnech vyhráli oba soupeři v Jablonci po jednom zápasu, dnes se opět za zavřenými dveřmi už přece jen jednoznačněji prosadil domácí tým.

Haník ocenil ale i hru Slovinců, kteří se stejně jako Česko probojovali na zářijové mistrovství Evropy do Turecka. "Je to dobrý tým, určitě nás prověřili. Ve čtvrtek vyhráli a ten včerejší zápas mohl taky skončit opačně," poznamenal Haník.

Mužstvu scházejí opory

Protože Kryštof je lehce nachlazený, na liberu dnes netradičně nastoupil smečař Hudeček, kapitán týmu. "Projevil se tam výborně, ale měnit to nebudeme," podotkl s úsměvem Haník. 

Před vstupem do kvalifikace MS 2010 se reprezentační kouč musel vyrovnat s řadou absencí. V mužstvu scházejí například čerstvý italský mistr Michal Rak, další elitní blokař Martin Lébl, útočníci Jakub Novotný, Jiří Novák nebo nejlepší český volejbalista loňského roku Peter Pláteník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články