Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Volejbalisté v kvalifikaci o MS podlehli Španělsku v tie-breaku

Karlovy Vary ‒ Čeští volejbalisté po dvou hladkých výhrách poprvé na domácím kvalifikačním turnaji o postup na mistrovství světa prohráli. V Karlových Varech nestačili na krajany svého trenéra Miguela Falascy Španěly a podlehli jim 2:3 po setech 22:25, 25:20, 25:22, 21:25 a 10:15. Soupeř udržel neporazitelnost na turnaji a bodově se na český výběr dotáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté si zkomplikovali cestu na MS prohrou se Španělskem

Oba celky ztrácejí dva body na zatím suverénní Finsko, které prochází turnajem hladce. Tým Suomi neztratil ještě ani set, dnes si poradil v severském derby se Švédskem.

Finové také budou v neděli posledním soupeřem českého celku, ještě předtím se domácí utkají v sobotu s Kyprem, Seveřany čekají Španělé. Vítěz šestičlenné skupiny si zajistí účast na MS 2018, o jehož pořadatelství se podělí Itálie a Bulharsko. Týmy z druhých míst kvalifikačních skupin absolvují v červenci baráž.

Španělé vyhráli první tři rozehry zápasu a český tým celý úvodní set jen dotahoval. Přesto v závěru vyrovnal na 22:22, ale soupeř pak sadu zakončil tak, jak ji začal, třemi míči za sebou.

Druhý set měl opačný průběh, tentokrát nebyli ani jednou ve vedení Španělé a od stavu 22:20 dokončil set na podání Hadrava. "Dobré bylo, že jsme chytili začátek. Ten první set nám ujel a dostali jsme se do křeče," řekl Jan Hadrava.

Vyrovnané třetí dějství rozhodli domácí v závěru, a když proměnili třetí setbol, měli jistý bod do tabulky a už si věřili na další dva. "Španělé do toho zápasu vstoupili agresivně a nám se podařilo to ustát. Chtěli bychom to dotáhnout už teď," přál si v přestávce Jan Šulista.

Psychickou výhodu ale český tým nedokázal zužitkovat. Ke zklamání 1300 diváků v KV Areně přestalo být nebezpečnou zbraní podání a množily se chyby na příjmu.

Domácí nechali soupeře odskočit až do osmibodového vedení, a přestože polovinu manka stáhli, Španělé zápas dotáhli do tie-breaku. V něm se čeští hráči už nevzchopili, pustili soupeře k pěti mečbolům a při druhém kapitulovali.

Česko - Španělsko 2:3 (-22, 20, 22, -21, -10)

Rozhodčí: Herbik (Pol.), Dobrev (Bulh.). Čas: 125 min. Diváci: 1300

Sestava a body Česka: Janouch 1, A. Bartoš 11, Beer 8, Finger 14, Džavoronok 5, Holubec 9, libero Kryštof - Hadrava 14, Šulista 1, Habr, Michálek 9, Zmrhal 2.

Nejvíce bodů Španělska: Villena 22, Fornes 18, Gonzalez 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články