Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Trentina obhájili triumf v Lize mistrů

Lodž (Polsko) - Triumf ve volejbalové Lize mistrů obhájilo Trentino. Italský tým ve finále v Lodži vyhrál nad Dynamem Moskva hladce 3:0. Třetí skončil pořádající Belchatów, za který hraje český reprezentant Jakub Novotný. Trentino ve finále potvrdilo, že mu neublížil ani loňský odchod fenomenálního srbského nahrávače Nikoly Grbiče, který tým dovedl k titulu na závěrečném turnaji minulého ročníku Ligy mistrů v Praze.

V prvním setu nedalo ruskému soupeři pražádnou šanci a deklasovalo ho poměrem 25:12, ve druhém a třetím dějství si záhy vypracovalo bezpečný náskok.

K úderné ose Trentina ve složení Vissotto, Juantorena, Kazijski se navíc přidala pečlivá obrana, se kterou měly potíže i největší hvězdy ruského celku Dante a Poltavskij. Ani servis Dynamu nevycházel a trenér Jurij Čerednik při oddechových časech marně zvyšoval hlas. Nepomohlo nic, soustředěný italský tým dokráčel k jednoznačnému vítězství už za 71 minut. Naposledy dokázal obhájit prvenství v Lize mistrů v roce 2004 ruský Lokomotiv Bělgorod.

Domácí Belchatów vyhrál v zápase o třetí místo nad slovinským Bledem 3:1. Novotný stejně jako v sobotním semifinále pouze střídal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články