Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Volejbalisté se zvedli a Korejce v pěti setech porazili

Liberec - Čeští volejbalisté porazili v utkání Světové ligy Jižní Koreu ve třech setech 3:2. V utkání přitom museli obracet ze stavu 1:2. Reprezentanti vyhráli poprvé po pěti zápasech a udrželi si šanci na druhé místo ve skupině. Svůj úspěch budou moci potvrdit v sobotním utkání, kdy jejich soupeři budou znovu Korejci. Utkání budete moci sledovat od 18:00 exkluzivně na našem webu.

Ilustrační foto

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala vlétli na soupeře s odhodláním a tón první sadě udal ostrým servisem nahrávač Habr. Češi se dostali do vedení, dařilo se jim na bloku i v útoku a od stavu 19:19 se jim povedlo zvládnout i koncovku.

Od začátku druhé sady se ale hra domácích rozpadla. Korejcům se dařilo bránit Štokra a především nefungovala česká nahrávka. Na druhé straně nad sítí vládl levoruký korejský univerzál So Če-tok. Trenér Šmejkal začal točit se sestavou, na palubovku poslal postupně celou lavičku a snažil se najít fungující sestavu.

K obratu pomohla budějovická osa. Habr si rozuměl s blokařem Machem a skvěle se chytil smečař Fila. Výkon týmu díky tomu i za podpory fanoušků narůstal. Čtvrtou sadu Češi vyhráli o dva body a skvěle rozjeli tie-break. V obraně dosud pevní Korejci náhle zmatkovali, Češi vedli 11:3 a přes několik chyb už výhru nepustili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Korea

Kapitán Aleš Holubec přesto nebyl po mečbolu spokojený. "Měli jsme celý týden na přípravu a jsme jaloví na nohách, je to utahané, tlačíme zeď. Potřebovali bychom se trochu uvolnit, tak jak vypadal ten tie-break. Tam bylo vidět, jak to z nás zase spadlo a dokázali jsme je rozšvihat. Jsme jasně lepší tým, jenom potřebujeme hrát uvolněněji," prohlásil Holubec.

Podle trenéra Zdeňka Šmejkala se hráči po vyhrané první sadě uspokojili a ztratili koncentraci. "Korea nám dva sety nedala vůbec šanci. Nakonec nám od třetího setu pomohl Fila, který do toho vnesl život a nadšení hrát. Strhl všechny ostatní. Pátý set jsme až na drobná zaváhání dohráli v klidu," řekl kouč po utkání.

V sobotu od 18:10 čeká volejbalisty v Liberci další utkání s Koreou, kterou díky vyššímu počtu výher předstihli v tabulce. Za týden pak budou hrát 3. a 4. července v Opavě dvojzápas s Japonskem, a pokud chtějí pomýšlet na konečné druhé místo ve skupině za postupující Francií, musejí minimálně dvakrát vyhrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články