Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Volejbalisté se v osmifinále střetnou s Polskem

Karlovy Vary - Čeští volejbalisté prohráli v závěrečném utkání základní části mistrovství Evropy s Ruskem jasně 0:3 po setech 19:25, 14:25 a 18:25. Svěřenci trenéra Jana Svobody tak postoupili do play-off z druhého místa skupiny B a ve středu je v osmifinále v Karlových Varech čeká od 18:00 Polsko. V úvodu dominovaly útoky, ať už smečovali domácí Veselý a Pláteník, nebo na ruské straně posílali k zemi nechytatelné rány 218 cm vysoký Muserskij a Chtěj.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

První chyba přišla po Štokrově smeči do autu, ale Ticháčkova bomba na servisu znamenala vyrovnání na 9:9. Vzápětí ovšem získali Rusové dvoubodový náskok, který posléze narostl v koncovce po špatném domácím příjmu a úspěšných ruských blocích.

Od druhé sady hrál na univerzálu David Konečný místo Štokra, který se nedokázal prosadit. Navíc se obraně vůbec nedařilo zastavit ruské smeče a v kolonce bloky zůstávala ve statistice na české straně nula. Na palubovce se objevil i kapitán Hudeček, ale rozjetý ruský stroj se v druhé sadě nepodařilo zpomalit, natož zastavit. Proto na konci druhého setu narostl bodový rozdíl až na hrozivých jedenáct bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Rusko

Prezident Václav Klaus, který seděl v hledišti mezi fanoušky, se obratu nedočkal ani v třetí sadě. Volejbalisté bojovali, vrhali se po míčích, povzbuzovali se a měli dobré záblesky. Ticháček třeba zaskočil Rusy místo nahrávky kraťasem za síť a v třetím setu se podařily i dva bloky.

Soupeř ale český tým převyšoval a hráči se často jen ohlíželi po žluto-modrém míči, který mezi nimi proletěl jako blesk. "Chtěl bych volejbalistům poděkovat, hráli jste dobře, ale soupeř hrál líp. Nedá se nic dělat," řekl Klaus na palubovce. "Budeme fandit dál a ať se vám daří," dodal.

Volejbalisty čeká v úterý po třech zápasech den volna a ve středu osmifinále. Postupem do čtvrtfinále by si udrželi šance bojovat o vysněné medaile a měli by i naději na přímý postup na příští mistrovství Evropy v Dánsku a v Polsku v roce 2013.

Do osmifinále mistrovství Evropy postoupili i Estonci. V Karlových Varech porazili Portugalsko 3:0 a obsadili třetí místo ve skupině B. Oba soupeři v předchozích dnech podlehli Rusku i domácímu českému výběru. Portugalci sice v sobotu získali bod za pětisetovou prohru s Českem, Estonsko je však dnes v přímém boji o postup předčilo. V pražské skupině D zvítězilo Bulharsko 3:1 nad Německem a zajistilo si minimálně druhé místo, zatímco Němci na turnaji skončili.

Je nám líto, video expirovalo.
Bulharsko - Německo
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články