Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Volejbalisté se radují z první porážky Nizozemců

Bratislava - Čeští volejbalisté na pátý pokus poprvé porazili ve Světové lize Nizozemsko. Na úvod turnaje v Bratislavě zvítězili 3:2, v pátém setu 15:11. Ve čtvrtém letošním zápase druhé divize si česká reprezentace připsala druhou výhru, Nizozemce dokázala na světové akci zdolat poprvé po 11 letech.

Sport
zdroj: ČT4

Před týdnem doma v Českých Budějovicích svěřenci španělského kouče Miguela Falascy porazili Čínu a prohráli s účastníky olympijského turnaje Egyptem a Kanadou. Do slovenské metropole odcestovalo stejných dvanáct hráčů a všichni se dnes na výhře podíleli.

"Jsme moc šťastní, že jsme zvítězili. Byl to pro nás velmi důležitý zápas a ukázali jsme v něm, že pokračujeme správným směrem," radoval se Falasca. "Pořád se sice nedokážeme vyvarovat jednoduchých chyb, ale každý mezinárodní zápas nás posouvá dál a já jsem dnes s výkonem spokojený," dodal.

Češi získali první i třetí set, vždy poté, co se jim podařilo soupeře zatlačit servisem. Touto zbraní rozhodl Hadrava koncovku prvního setu, pak čeští hráči doplatili na vlastní chyby, ale ve třetí sadě znovu zabrali a zlepšili útok.

Po vypjaté koncovce čtvrté sady, v níž dostal kapitán Holubec žlutou kartu za nesouhlas s výrokem rozhodčích, se radoval výběr Oranjes. Ale tie-break zvládl lépe Falascův tým a po čtyřech prohrách od Nizozemců v předloňské Světové lize získal jejich skalp. Navíc se to Čechům podařilo poprvé od mistrovství Evropy 2005.

"Na hřišti se protočilo všech dvanáct hráčů a každý, kdo přišel, tak pomohl. Doufám, že po malých krůčcích budeme růst dál a že se nám podaří uhrát i další utkání," řekl kapitán Holubec.

V pátek v Bratislavě vyzvou čeští volejbalisté Kubu, v sobotu domácí Slováky. O týden později odehrají třetí turnaj v Koreji. Ze společné dvanáctičlenné tabulky druhé divize postoupí tři mužstva plus pořádající Portugalsko do Final Four. Češi jsou v průběžné tabulce pátí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ČR - Nizozemsko

ČR - Nizozemsko 3:2 (21, -19, 23, -20, 11)

Rozhodčí: Barnstorf (Něm.), Makšanov (Rus.)

Sestava ČR: Janouch, Finger 15, Veselý 8, Beer 6, Džavoronok 7, A. Bartoš 7, libero Kryštof - Hadrava 12, Zmrhal 8, Michálek 8, Habr 5, Holubec 1. Trenér: Falasca.

Nejvíce bodů Nizozemska: Ter Maat 19, Koelewijn 13, Diefenbach 11.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články