Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté prohráli s Itálií 1:3

Katovice - Čeští volejbalisté prohráli v závěrečném třetím utkání na turnaji v Katovicích po tuhém boji s Itálií 1:3. Zápas přinesl ve všech setech vyrovnanou a dramatickou bitvu, kterou rozhodovaly koncovky. Itálie turnaj bez porážky vyhrála, o konečném umístění českého týmu rozhodne závěrečný zápas Polsko - Rusko. Trenér Jan Svoboda vsadil opět na základní šestku Ticháček, Štokr, Popelka, Pláteník, P. Konečný, Veselý s liberem Kryštofem. Po dvou vítězstvích v přípravných zápasech nad Itálií v minulém týdnu v Monze hráli čeští volejbalisté hned od úvodních míčů proti Italům uvolněně a bez respektu.

Příprava českých volejbalistů
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Prosazovali se přesnou obranou, na bloku se dařilo zejména Popelkovi. Postupně český tým získal v prvním setu náskok 16:12, protivník ale nerezignoval a srovnal na 19:19. Ve vyrovnané koncovce byli šťastnější Italové, kteří vyhráli 27:25.

Ve druhém setu se v úvodu karta obrátila. Italové získali náskok 16:11 a v koncovce už dokonce vedli 24:21. Český tým ještě dokázal srovnat krok, ovšem v dlouhé koncovce se k němu obrátilo štěstí zády a prohrál 36:38.

Nejlepší výkon podali svěřenci trenéra Jana Svobody ve třetím dějství, kdy si stále udržovali dvou- až tříbodový náskok. Italové sice ještě v závěru snížili, sadu už ale nezískali.

Po tomto dílčím úspěchu ale českým volejbalistům utekl začátek čtvrtého dějství a Italové získali snadno náskok 10:3. I když se český tým postupně vrátil do hry, porážku se mu už odvrátit nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Dariny Vymětalíkové
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články