Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Volejbalisté prohráli s Egyptem v tie-breaku. V sobotu je čeká Čína

České Budějovice - Volejbaloví reprezentanti na úvod druhé divize Světové ligy předvedli v Českých Budějovicích bojovný výkon, ale s Egyptem prohráli 2:3. Češi nastoupili poprvé pod španělským koučem Miguelem Falascou, měli dobré okamžiky, ale i chybovali a s účastníkem olympiády v Riu padli po setech 25:21, 22:25, 20:25, 25:22 a 12:15. Přímý přenos sobotního utkání Česko - Čína sledujte od 18:00 exkluzivně na našem webu.

Utkání Česko - Egypt
zdroj: ČTK autor: Tomáš Binter

"Byl to obtížný zápas, protože jsme předtím neodehráli žádný zápas. Měli jsme dobré momenty, ale také dělali chyby a měli výkyvy. Máme potenciál, poprvé se objevili mladí, kteří sbírají mezinárodní zkušenosti. Máme před sebou hodně práce a je vidět, že mezinárodní úroveň je vyšší," řekl Falasca.

Češi začali dobře na servisu a pod taktovkou nahrávače Janoucha první sadu po odhodlaném výkonu získali. Ve druhé a třetí sadě ale hůře přijímali a o obě přišli, byť třeba ve třetí ještě vedli 13:10, ale české útoky sedmkrát zastavil blok.

V tie-breaku zlobil český tým především příjem soupeřova podání

Falasca hodně měnil sestavu, do hry se dostalo dvanáct domácích volejbalistů. Ve čtvrté sadě hráči na začátku ukázali odhodlání a po bloku zkušeného Veselého vedli 15:11. Náskok už udrželi, Michálek přidal eso a Janouch set ukončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté sehráli s Egypťany pětisetovou bitvu

V rozhodujícím tie-breaku se ale nejvíce ukázal rozdíl mezi týmy. Češi znovu špatně přihrávali, jako by se lekli šance na obrat a rychle prohrávali 2:8 a 4:11. Pak sice snížili až na 10:12 a odvrátili dva mečboly, ale víc nestihli a zápas ztratili.

"Byla to vyrovnaná partie a je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce, protože na Egypťany jsme měli. Chci poděkovat všem klukům, protože na první zápas jsme určitě nepředvedli špatný výkon," řekl kapitán blokař Aleš Holubec.

První turnaj druhé divize Světové ligy volejbalistů:

ČR - Egypt 2:3 (21, -22, -20, 22, -12)

Rozhodčí: Jamamoto (Jap.), Heckford (Angl.). Čas: 131 min. Diváci: 1300. 

Sestava a body ČR: Janouch 1, Finger 18, Džavoronok 17, Michálek 16, Beer 2, Veselý 10, libero Kryštof - Habr, Zajíček, A. Bartoš, Hadrava 2, Holubec 5. Trenér: Falasca. 

Nejvíce bodů Egypta: Alkútb 26, Abú 16, Afifi 14.

Kanada - Čína 3:0 (18, 22, 21)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články