Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Volejbalisté prohráli s domácími Bulhary po boji 2:3

Sofia - Čeští volejbalisté prohráli na mistrovství Evropy i druhý zápas. V Sofii potrápili favorizované domácí Bulharsko, dvakrát o set vedli, ale nakonec získali jen bod po prohře 2:3. V neděli se utkají s Němci o postup do play-off.

"Udělali jsme hodně nevynucených chyb a tím jsme v podstatě ztratili čtvrtý set a v pátém nás trošku zmohla atmosféra. Přesto musím kluky pochválit," řekl trenér Zdeněk Šmejkal. "Všichni podali vynikající výkon v obraně. Bránilo se v poli, na síti, a to nás drželo ve hře. Vzhledem k tomu, že jsme hráli v takovém nadšení a euforii, tak se dařilo i na síti útočit, a proto takový výsledek," doplnil.

Po páteční prohře s Nizozemskem udělali trenéři v sestavě dvě změny. Od začátku byli na palubovce blokař Mach a poprvé v kariéře na ME smečař Michálek. Bulhaři si po jasné výhře nad Němci věřili a nechali odpočívat svoji hvězdu Nikolova.

Češi hráli obětavě, odhodlaně a svým výkonem zpočátku zmrazili domácí tým i skoro zaplněnou halu. Set a půl domácí přehrávali. Po zisku úvodní sady vedli ve druhé o pět bodů 12:7, ale o náskok i druhý set po útlumu a chybách přišli.

Nesložili se a nahrávač Janouch šňůrou pěti bodů na servisu rozjel skvěle třetí set, který Češi už nepustili. V obraně se dařilo na liberu Kryštofovi, Michálkovi na příjmu a fungoval pestrý útok. Ve čtvrté sadě volejbalisté znovu vedli, ale od stavu 9:6 se projevila kvalita Bulharů, kteří ukázali svoji sílu a vynutili si tie-break.

Nástup do rozhodující fáze volejbalistům nevyšel. Rychle prohrávali 3:8, nedařil se jim příjem a útok rázem ztratil na údernosti. Proto odešli poraženi.

ČR - Bulharsko 2:3 (19, -20, 16, -19, -9)

Rozhodčí: Rajkovič (Chorv.), Yener (Tur.). Čas: 134 min. Diváci:10.540.

Sestava a body ČR: Janouch 6, Michálek 13, Veselý 12, Finger 18, A. Bartoš 17, Mach 5, libero Kryštof - Král. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK, Radiožurnál

Hlavní zprávy

Nejčtenější články