Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Volejbalisté prohráli na úvod olympijské kvalifikace s Kubou 1:3

Berlín - Čeští volejbalisté vstoupili do olympijského kvalifikačního turnaje v Berlíně porážkou s Kubou, které výběr nizozemského kouče Stewarta Bernarda podlehl 1:3 po setech 29:27, 23:25, 23:25 a 21:25. V sobotu se Češi střetnou s Indií a v neděli s domácími Němci. Do Londýna postoupí jen vítěz turnaje.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V prvním setu Češi dotahovali ztrátu, prohrávali už o šest bodů a vypadalo to s nimi dost bledě. Od stavu 18:23 ale šňůrou šesti bodů při podání nahrávače Bouly, který dal i dvě esa, srovnali krok. V koncovce odvrátili dva setboly a set získali 29:27. "Začali jsme trošku vlažně, čekali jsme, co bude Kuba hrát. Pak jsme se v polovině setu rozkoukali a už jsme je válcovali," zhodnotil začátek střetnutí smečař Karel Linz.

Povzbuzení čeští hráči na začátku druhého setu o tři body vedli, ale k obratu zavelel hvězdný kapitán Kubánců Wilfred Leon. Opět vyrovnanou koncovku rozhodl úspěšný blok soupeře a zkažený servis Habra znamenal vyrovnání na 1:1. Začátek třetího setu českému týmu utekl a znovu dotahoval. Univerzál Štokr byl hlavní útočnou českou silou s 29 body i nejvíce bodujícím hráčem celého utkání. Další zkušený hráč David Konečný chodil kvůli zraněnému kolenu jen na servis. Ani závěr třetího setu reprezentantům nevyšel a jako v předchozí sadě prohráli 23:25.

Nadějně se z českého pohledu vyvíjel čtvrtý set. Češi měli do poloviny těsný náskok, ale pak se situace otočila a o dva body vedli Kubánci. Vicemistři světa už české volejbalisty nenechali vyrovnat a přiblížili se cestě do Londýna. "Prohráli jsme kvůli jednoduchým chybám. Bohužel jsme jich udělali víc než Kubánci," zdůvodnil neúspěšný vstup české reprezentace do kvalifikace Bernard, který své svěřence přesto za výkon zejména v prvním setu pochválil.

Stejnou příčinu prohry viděl i Linz. "Udělali jsme tam hodně nevynucených chyb, někdy jsme si to až zbytečně dělali těžké," řekl po zápase. "Myslím, že Kubánci nebyli dneska lepší. Tím zápasem se tak toulali, prostě jen my jsme udělali zbytečné chyby a tím jsme je nechali vyhrát," dodal hráč francouzského Nantes. Pokud národní tým v sobotu porazí papírového outsidera z Indie, Linz věří, že si český výběr uchová naději na postup.

Česko - Kuba 1:3 (27, -23, -23, -21)

Rozhodčí: Alenezi (Kuvajt), Truci (Braz.). Čas: 112 min.
Sestava Česka: Štokr 29, Boula 7, Hudeček 9, Holubec 5, Král 9, Linz 18, libero Kopáček - Habr, D. Konečný 1, Hýský, Sobotka 1. Trenér: Bernard.

Druhý český výběr vstoupil do turnaje Evropské ligy v Jablonci nad Nisou vítězstvím 3:1 nad Rakouskem, když po ztrátě prvního setu otočil zápas. Svěřenci Jindřicha Licka prohráli úvodní sadu těsně 23:25 a také druhý set rozhodovala dramatická koncovka. Tu tentokrát čeští volejbalisté rozhodli pro sebe a po výhře 30:28 začali mít navrch. V dalších setech povolili soupeři po dvaceti bodech.

Česko - Rakousko 3:1 (-23, 28, 20, 20)

Rozhodčí: Christensen (Dán.), Twardowski (Pol.). Čas: 113 min. Diváci: 400.
Sestava Česka: Mach 12, Bartůněk 5, Bartoš 12, Kuliha 11, Kriško 21, Zajíček 9, libero Juračka - Záhorský, Janouch. Trenér: Licek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články