Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté prohráli na turnaji v Katovicích s Ruskem 0:3

Katovice (Polsko) - Čeští volejbalisté prohráli ve svém druhém vystoupení na mezinárodním turnaji v polských Katovicích v rámci přípravy na mistrovství Evropy s Ruskem nečekaně hladce 0:3. Český tým držel se soupeřem krok pouze v úvodu jednotlivých setů. Postupně se ale vždy projevila převaha dynamicky a agresivněji hrajících Rusů. Na rozdíl od pátečního vítězného duelu s Polskem se tentokrát dostávali čeští hráči, kteří nastoupili se stejnou základní šestkou, mnohem pomaleji do tempa.

Ilustrační foto
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Jejich útočná snaha až na malé výjimky narážela na dokonalou obranu protivníka, který vynikal na síti vysokými a přesnými bloky. Větší herní jistotou a přesnější kombinací získal v úvodním setu ve střední části ruský celek snadno náskok sedmi bodů a povolil soupeři uhrát pouze 17 míčů.

Podobný průběh měla i druhá sada. V níž se sice snažil trenér Jan Svoboda střídáními zlepšit kombinační souhru svých svěřenců, ale zastavit rozjetého soupeře se už nepodařilo. Ruský tým s bezpečným náskokem snadno zvládl i koncovku.

Ve třetím setu se už hrálo zcela v režii vítězného celku, který svou mnohem pestřejší a hlavně přesnější útočnou hrou český tým zatlačil do defenzivy. Výsledkem bylo pouze čtrnáct uhraných míčů, které jen potvrdily jednoznačný výsledek. V neděli ve 14:30 čeká na české volejbalisty poslední utkání turnaje s Itálií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články