Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté přišli těsně před ME o univerzála Konečného

Nymburk - Volejbalisté přišli dva dny před odletem na mistrovství Evropy o další oporu. Výběr kouče Zdeňka Šmejkala opustil univerzál David Konečný kvůli natrženému menisku levého kolena. "Mrzí mě to. Když už jsem absolvoval dvouměsíční přípravu, tak jsem na Evropu chtěl jet. Věřil jsem, že jsme schopni předvést docela dobrý volejbal," řekl Konečný.

Sport
zdroj: ČT4

"Pro nás to znamená velkou komplikaci. Všechny tréninky základu směřovaly k tomu, že tam je David, a teď to musíme narychlo překopat," posteskl si trenér Šmejkal. "Není to pro nikoho jednoduchá zpráva, ale musíme se s tím vyrovnat," řekl Konečný.

Volejbalisté pojedou do Bulharska bez obou elitních diagonálních hráčů. Už před závěrečnou přípravou vypadl ze hry Jan Štokr, který přestoupil do korejské ligy, jež začíná ve stejném termínu jako evropský šampionát. Tíha útoku tak měla ležet na pětinásobném mistru Francie Konečném, ale toho čeká asi artroskopie.

Trenér českých volejbalistů Zdeněk Šmejkal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Pro sezonu jsme měli dva světové účkaře a teď nemáme ani jednoho. Bude to všechno stát na mladém Michalu Fingerovi," sdělil Šmejkal s tím, že dalšího univerzála už do výběru nedoplní. "Jiného v republice nemáme a taky ne zdravého. Chtěli jsme povolat smečaře, ale Jiří Vašíček má virózu, a aby se to nerozšířilo do družstva, tak jsme zvolili variantu, že pojedeme ve třinácti," uvedl Šmejkal.

Konečný se zranil po špatném dopadu po smeči. "Píchlo mě tam. Klid nepomohl a magnetická rezonance odhalila natržený meniskus. Natržení předního křížového vazu se naštěstí neprokázalo, nicméně koleno je zralé na vyčištění. Není čas otálet, je potřeba to udělat co nejdříve," popsal hráč klubu Tours.

I bez Štokra a Konečného volejbalisté plány nemění. Myslí na postup ze skupiny a výhru v osmifinále. "Cíl necháme stejný. Družstvo udělalo velký kus práce a při shodě okolností se nám může podařit ho splnit," prohlásil trenér Šmejkal.

Volejbalisté zahájí šampionát v Sofii pátečním duelem s Nizozemskem, pak je čeká domácí Bulharsko a v neděli Německo. Tři týmy postoupí do play-off, vítěz přímo do čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté přišli o univerzála Konečného a spolehnou se na Fingera
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články