Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Volejbalisté Příbrami uhráli doma jen set, bronz v extralize patří Kladnu

Třetí místo v extralize volejbalistů patří hráčům Kladna. Ti porazili v play-off o bronz Příbram i ve druhém zápase, tentokrát na palubovce soupeře, který dokázal snížit z 0:2 na 1:2 na sety – ale čtvrtá sada už patřila opět volejbalistům Kladna. Příbram padla i v pátém zápase za sebou a vítězové se radují z bronzu po šesti letech. 

K výhře hostujícího týmu přispěl největší měrou lotyšský univerzál Kristaps Platačs, který uhrál dvaadvacet bodů.

Kladno skončilo v základní části druhé, ale v semifinále nestačilo na České Budějovice. Příbramští naopak po 6. místě v dlouhodobé fázi vyřadili ve čtvrtfinále nečekaně Liberec, ale pak nestačili na mistrovské Lvy Praha.

První souboj o bronz vyhráli Orli v úterý z vedení 2:0 na sety a nakonec až 22:20 v pátém dějství po odvrácení dvou mečbolů. V pátek v Příbrami dominovali v první (25:18) i druhé sadě (25:19), ale po zranění finského smečaře Niklase Seppänena se zadrhli.

"Snad si vezmeme ponaučení z minulého zápasu a znovu už to nebude. Vymýšlíme a děláme hlouposti," zlobil se kladenský kapitán Adam Zajíček po třetím setu v rozhovoru pro Českou televizi.

Jeho přání se splnilo, hosté závěr zvládli lépe a nedovolili tak Příbrami úžasnou sezonu zakončit ziskem medaile. Zajíček poté převzal cenu pro nejužitečnějšího hráče zápasu.

Play-off extraligy volejbalistů – o 3. místo, 2. zápas:

Příbram – Kladno 1:3 (-18, -19, 23, -22)

Nejvíce bodů: Gabriel 12, J. Ureš, Šábrt a Toman po 10 – Platačs 22, Zajíček 14, Imamura 11. Konečný stav série: 0:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články