Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Volejbalisté porazili v přípravě Kanadu 3:0

České Budějovice - Čeští volejbalisté zvítězili v prvním ze tří přípravných zápasů s Kanadou hladce 3:0. Podruhé se oba celky utkají ve středu od 18:00 v Jindřichově Hradci. Kanaďané po víkendových kvalifikačních zápasech o účast ve Světové lize se Slovenskem (1:3 a 3:0) dali v základní sestavě přednost druhé šestce. Češi proti ní vstoupili do utkání razantně, Kanaďané se spíše hledali a měli značně děravou obranu. Brzy ztratili bodový kontakt a v prvním dějství uhráli jen 14 bodů.

Druhý set ale zahájili mnohem lépe, využili nekoncentrovanost domácího týmu a získali náskok 5:1. Postupně se ale český celek herně zlepšil, těžil z důrazného podání, tím soupeři značně komplikoval protiútoky. Na podání se dařilo Ticháčkovi se Štokrem, v útoku vynikal Pláteník. Kanada ještě vedla 8:6, ovšem závěr už měl pod kontrolou domácí výběr.

Do třetího setu kanadský kouč Glenn Hoag nasadil i hlavní opory, které podstatně zvedly úroveň zápasu. Kanaďané drželi vyrovnanou partii až do stavu 19:19. K vítězství dotáhl český tým Štokr, který v závěru přímým bodem z podání a následnou smečí vybojoval tři mečboly. První Kanaďané ještě odvrátili, při druhém po Hrazdírově útoku ale nedorozuměním sami nabídli Čechům za 74 minut hry vítězství.

"Vytvořili jsme si větší tlak na soupeře hlavně podáním, i když jsme měli i dost zkažených servisů," uvedl trenér českého týmu Jan Svoboda. "Kanaďanům jsme komplikovali příjem podání, tím i zakládání útoků, se kterým měli problémy. Ještě se potřebujeme zlepšit v útoku," dodal kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články