Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Volejbalisté porazili v druhém utkání kvalifikace ME Makedonce 3:0

Vídeň - Čeští volejbalisté vyhráli i druhé utkání prvního kvalifikačního turnaje o postup na mistrovství Evropy v roce 2013. Svěřenci trenéra Stewarta Bernarda dnes ve Vídni porazili Makedonii jasně 3:0 po setech 25:16, 25:19 a 25:22 a jsou v čele skupiny C. V prvním utkání Češi zdolali Chorvatsko 3:1.

Čeští volejbalisté
zdroj: ISIFA

Volejbalisté měli zápas s Makedonci dva sety pod kontrolou. Dařilo se univerzálu Konečnému, na nahrávce dirigoval hru Boula, a pokaždé rychle získali náskok. "Ty dva sety byly jednodušší," řekl manažer reprezentace Milan Fortuník. Komplikace přišla až v třetí sadě, ve které český tým trápil Simovski. Navíc musel pro bolest zad odstoupit Štokr, kterého na smeči nahradil Linz. "Štokrovi luplo v zádech při jednom zákroku, ale doufáme, že bude v pořádku," řekl Fortuník.

Zdravotní problém řešil také libero Kryštof, ten si při srážce s Linzem narazil prst na ruce, ale s obstřikem a obvazem zápas dohrál. "Třetí set jsme tak měli komplikace se soupeřem i se sestavou, ale zvládli jsme to a jsme rádi," řekl Fortuník. Ve zlomovém okamžiku pomohli sérií na podání Konečný a po něm kapitán Hudeček.

V sobotu Češi uzavřou první turnaj zápasem s domácím Rakouskem, které dnes prohrálo s Chorvaty. Druhá část kvalifikační skupiny C se odehraje příští týden v Ostravě-Porubě a vítěz postoupí na mistrovství, druhý tým čeká baráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články