Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté porazili Makedonii a postoupili na mistrovství Evropy

Ostrava - Už s jistotou postupu na mistrovství Evropy vyhráli čeští volejbalisté v kvalifikaci i pátý zápas. Svěřenci kouče Stewarta Bernarda dnes v Ostravě porazili Makedonii hladce 3:0, účast na šampionátu jim už v předchozím odpoledním duelu zajistila nečekaná prohra Chorvatů s Rakouskem.

Utkání Česko - Makedonie
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

S Makedonií neměli čeští hráči větší problémy, jednotlivé sety vyhráli o pět, deset a jedenáct bodů. Tabulce skupiny C jednoznačně vládnou s propastným devítibodovým náskokem, zato za nimi se situace značně vyrovnala a o druhé místo usiluje celé zbývající trio.

"Jsem velmi šťastný. Gratuluji týmu k jasnému vítězství a k postupu na evropský šampionát. Hráči si to zasloužili, protože tvrdě pracovali. Postup je odměnou za jejich píli," řekl trenér Bernard. "V koncovce prvního setu jsme trochu polevili, ale hru jsme měli po celou dobu utkání pod kontrolou. Kluci jasně ukázali, že volejbal hrát umí," uvedl nizozemský kouč české reprezentace.

"Dnešní utkání před takovou fantastickou diváckou kulisou jsme si opravdu vychutnali," liboval si kapitán Ondřej Hudeček. "Je pravda, že týmy v této kvalifikační skupině nebyly tak silné jako v olympijské kvalifikaci. Šli jsme do kvalifikace z prvního koše, ale to je opět výsledek našich úspěchů v minulosti. Nárůst naší výkonnosti prověří až mistrovství Evropy," prohlásil.

Chorvati, kteří měli být podle výsledků úvodního vídeňského turnaje největšími konkurenty českého týmu v boji o přímý postup z prvního místa, v pátek v Ostravě nečekaně podlehli Makedonii. Český náskok v čele tak vzrostl na šest bodů, reprezentanty pak definitivně poslalo na šampionát další chorvatské zaváhání.

České mužstvo v neděli od 18:00 v Porubě odehraje závěrečný kvalifikační zápas s Chorvatskem, které zatím drží druhou pozici. Druhý tým konečné tabulky čeká květnová baráž, závěrečný turnaj mistrovství Evropy se v příštím roce uskuteční v Dánsku a v Polsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články