Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Volejbalisté porazili Estonsko 3:0 a dobře vykročili na Euro

Craiova (Rumunsko) - Čeští volejbalisté vstoupili suverénním vítězstvím do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Na turnaji v Rumunsku porazili Estonce 3:0 po setech 25:20, 25:19 a 25:14. V pátek v Craiově nastoupí proti Makedonii, v sobotu proti domácímu týmu. Odvety budou Češi hostit za týden v Jablonci nad Nisou.

Estonci, letošní vítězové Evropské ligy, patřili spolu s Čechy k papírovým favoritům skupiny v Craiově, svěřenci španělského kouče Miguela Falascy si s nimi nicméně poradili za pouhých 80 minut. Skvělý zápas odehrál smečař Donovan Džavoronok, autor 14 bodů včetně tří es.

I ostatní čeští reprezentanti dobře útočili a k tomu si tým připsal dohromady 14 bodových bloků. Estonci jich měli jen sedm. Jejich hladkou prohru neodvrátil ani obávaný univerzál Venno, jenž vedl statistiky soupeře se 13 body.

"Třísetové vítězství je pro nás super výsledek. Před zápasem jsme trochu nevěděli, co můžeme od Estonců čekat, ale od začátku jsme vedli, vytvořili jsme si slušný náskok a myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou," řekl nahrávač Jakub Janouch.

Vítězové skupin postoupí přímo na šampionát konaný příští rok v Polsku, druhé celky absolvují v říjnu baráž. Na minulém ME čeští volejbalisté obsadili 13. místo, Estonci byli o dvě příčky výše.

ČR - Estonsko 3:0 (20, 19, 14)

Rozhodčí: Constantinides (Kypr), Frigne (Belg.). Čas: 80 min. Diváci: 200.

Sestava a body ČR: Finger 12, Džavoronok 14, Beer 9, Janouch 2, A. Bartoš 2, Holubec 6, libero Kryštof - Habr, Hadrava, Michálek 5. Trenér: Falasca. Nejvíce bodů Estonska: Venno 13, Aganits 7, Pupart 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články