Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Volejbalisté podlehli v kvalifikaci mistrovství světa Bulharsku

Varna - Čeští volejbalisté prohráli na kvalifikačním turnaji mistrovství světa ve Varně s domácím Bulharskem 0:3. Po dvou zápasech tak mají svěřenci trenéra Zdeňka Haníka na kontě jedno vítězství a jednu porážku, o postup se utkají v neděli s Portugalskem. Haník poslal proti favoritovi na dvorec stejnou základní sestavu, která se v pátek postarala o důležité vítězství nad Nizozemskem, té však začátek zápasu vůbec nevyšel. Třebaže v útočném souboji Davida Konečného s vítězem Ligy mistrů Matejem Kazijským měl bodově navrch český univerzál, Bulharům značně ulehčila situaci řada protivníkových chyb.

Při druhém technickém oddechovém času už domácí výběr vedl 16:7 a set nakonec získal rozdílem deseti bodů. Popelka vystřídal na smeči Pláteníka a hosté se v druhém dějství drželi až do koncovky, tu ovšem zvládlo bulharské mužstvo a zvítězilo 25:22.

To ale bylo v duelu s obhájci bronzových medailí z minulého MS v roce 2006 jediné české vzepětí. Třetí set se opět záhy změnil v jasnou záležitost Bulharska, Haníkovi ke zvratu nepomohly ani další změny v sestavě. Domácí celek si v utkání připsal o šest bloků více a udělal jen devět chyb, zatímco české mužstvo téměř třikrát tolik.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články