Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Volejbalisté pod Falascou poprvé vyhráli. Ve Světové lize zdolali Čínu

České Budějovice – Při premiéře u českých volejbalistů v zápase s Egyptem musel přijmout porážku, ve druhém utkání na lavičce však už nový trenér Miguel Ángel Falasca mohl slavit triumf. Jeho svěřenci ve Světové lize porazili Čínu 3:1 na sety. Ve druhém střetnutí hraném v Českých Budějovicích porazila Kanada Egypt 3:0.

Radost českých volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Tomáš Binter

Volejbaloví reprezentanti sice ztratili první sadu, ale koncovky dalších dvou zvládli a ve čtvrté již otěže utkání nepustili ze svých rukou. Asijského soupeře zdolali po setech 21:25, 25:22, 25:23 a 25:17.

"Hráli jsme dobře, jsem šťastný, že se nám v takové atmosféře podařilo zvítězit. Musím pochválit všechny hráče, protože vítězství je zásluhou celého týmu," řekl Falasca České televizi.

Turnaj na jihu Čech zakončí volejbalisté národního týmu od 18:00 proti Kanadě. Účastník srpnových olympijských her v Riu de Janeiro vyhrál i zápas s Egyptem bez ztráty setu a vede tabulku před českým výběrem. "Když budeme takhle hrát dál, neobávám se ani dalších soupeřů," prohlásil španělský trenér.

Čína v úvodní sadě prakticky neměla potíže s domácím servisem, česká obrana navíc nedokázala zastavit ani hůř připravené útoky soupeře. Hosté, kteří v pátek hladce prohráli s Kanadou, získali rozhodující náskok už ve střední části setu a ani řada střídání už Čechům nepomohla.

Asijský tým dlouho vedl i ve druhé sadě, poté však začaly českému mužstvu fungovat bloky a o vyrovnání se proměněným setbolem postarala dvojice střídajících hráčů Habr s Hadravou.

Falasca v třetím setu vyměnil oba smečaře. Do hry poslal Zmrhala s Bartošem, jehož útok za stavu 23:23 málem knokautoval jednoho z bránících protivníků. Při setbolu pak skončila čínská smeč v autu.

"Začali jsme trochu nervózně, byly tam chyby. Oba smečaři Džavoronok i Michálek nehráli špatně, ale něco tomu ještě přece jenom chybělo. Udělali jsme změnu a Bartoš se Zmrhalem je dokázali nahradit. A musím ocenit i Janouchovy parádní nahrávky," řekl Falasca.

Bartoš, Zmrhal i autor 18 bodů Finger se v útoku nebojácně činili dál, a když nahrávač Janouch přidal dvě esa, vedli Češi ve čtvrtém setu už 22:14. Při třetím mečbolu pak utkání zakončil Zmrhal vytlučením čínského bloku a český výběr zůstal ve hře o prvenství na turnaji.

První turnaj druhé divize Světové ligy volejbalistů v Českých Budějovicích:

ČR - Čína 3:1 (-21, 22, 23, 17)

Rozhodčí: Heckford (Angl.), Van Gompel (Niz.). Čas: 107 min. Diváci: 3130.

ČR: Janouch, Michálek, Beer, Finger, Džavoronok, Veselý, libero Kryštof - Zmrhal, A. Bartoš, Hadrava, Habr, Zajíček.

Kanada - Egypt 3:0 (23, 19, 16)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články