Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Volejbalisté nestačili na Japonce a nepostoupí dále

Opava - Čeští volejbalisté podlehli Japonsku 0:3 na sety (21:25, 21:25 a 23:25) a ztratili šanci na druhou příčku ve skupině Světové ligy. Ve skupině D skončí třetí. 

Utkání Česko - Japonsko
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Úvodní set rozhodla už prostřední pasáž, v níž výborně bránící Japonci získali tříbodový náskok a český tým marně dotahoval. Nahrávače Habra pak vystřídal Haník a přišly i další změny v sestavě, přesto měla druhá sada velmi podobný průběh jako první. "Na klukách bylo vidět, že nejsme tak úplně ve hře. Bylo to unavený, nejspíš teplem nebo nevím čím. Své si odehrál Honza Štokr, ale nahrávači se trápili a se středákama se moc nesešli. Ani ze střídačů se nikdo úplně neprosadil," řekl asistent trenéra Jindřich Licek.

Asijskému týmu vycházel servis i útoky a vybudované vedení si hlídal spolehlivou hrou bez chyb. Ve všech statistických ukazatelích Japonci domácí výběr přehrávali. "Slušně jsme podávali, ale nebyli jsme vůbec schopní je ubránit. Zato oni nám chytali spoustu balonů, jsou to výborní obranáři," řekl Licek. Naděje svitla jen za stavu 19:18 v třetím dějství, jenže po nepřesných útocích Macha, Štokra a Bartoše získal výhodu soupeř a při druhém mečbolu rozhodčí odpískal chybu českého bloku.

"Jsou šíleně šikovní na balonu, dnes to prokázali. Asi nám trochu nesedí ten jejich styl hry. My tyhle zápasy absolutně nezvládáme. Snad se poučíme do zítra a předvedeme výkon hodný třetího místa," řekl kapitán Aleš Holubec.

Japonsko má v tabulce pět výher, český tým čtyři. V sobotu se může v tomto ohledu soupeři vyrovnat, jenže v počtu bodů ho už nedostihne.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Japonsko

Hlavní zprávy

Nejčtenější články