Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Volejbalisté nedali šanci Norům a vedou kvalifikační skupinu

Čeští volejbalisté v kvalifikaci mistrovství Evropy porazili v Táboře Norsko 3:0 po setech 25:17, 25:14 a 25:20. Po sobotním vítězství 3:1 v Černé Hoře tak znovu brali plný počet bodů a dostali se před severského soupeře do čela skupiny C.

Radost českých volejbalistů
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Čeští reprezentanti si tak dvěma výhrami v tomto kvalifikačním dvojzápase vybudovali výbornou pozici pro odvety, které jsou na programu příští rok v srpnu. Ze sedmi tříčlenných skupin postoupí na finálový turnaj vítězové a pět nejlepších týmů z druhých míst.

Stejně jako v Černé Hoře táhl český výběr smečař Lukáš Vašina, jenž byl se 17 body nejproduktivnějším hráčem utkání. Dalších třináct bodů přidal univerzál Patrik Indra, dvanáct druhý smečař Martin Licek.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih kvalifikačního utkání volejbalistů Česko – Norsko

Trenér českého týmu Jiří Novák vsadil víceméně na sestavu, která vybojovala výhru v Černé Hoře. Jedinou změnu udělal na postu libera, kde nastoupil Milan Moník místo Michaela Kovaříka.

Na domácí palubovce se českým volejbalistům na rozdíl od sobotního zápasu dařilo na servisu, kterým dostávali Nory pod tlak. V prvních dvou setech nedali Seveřanům sebemenší šanci. Zdobila je velmi vysoká úspěšnost v útoku s minimem chyb.

Norové se ve třetím setu o něco zlepšili na přihrávce a drželi až do stavu 15:15 krok. Pak se ale znovu prosadila česká kvalita v útoku a na servisu a sada skončila pětibodovým rozdílem ve prospěch domácích

"Ukázali jsme, že jsme stabilní na servisu, což byl klíč k tomu hladkému vítězství, které si myslím, že jsme nikdo nečekali," uvedl Licek.

Spokojeností zářil také trenér Novák. "Super výsledek pro nás podpořený kvalitním výkonem. Nory jsme vůbec nepustili do zápasu. Šest bodů ze dvou zápasů, výborně rozjetá kvalda," pochvaloval si.

A ocenil podporu více než patnácti stovek fanoušků, kteří na jih Čech dorazili. "Ta menší hala má svoje kouzlo, zaplní se to a diváci jsou o to víc slyšet," dodal.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistů:

Česko – Norsko 3:0 (17, 14, 20)
Rozhodčí: Kellenberger (Něm.), Adler (Maď.) Čas: 77 min. Diváci: 1525.
Sestava a body Česka: Zajíček 3, Bartůněk 1, Licek 12, Klajmon 6, Indra 13, Vašina 17, libero Moník – Hadrava 1, Bryknar, Drahoňovský. Trenér: Novák.
Nejvíce bodů Norska: Kavli 13, Espeland 9, Kvalen 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články