Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Volejbalisté narazí na ME na ruské olympijské vítěze

Kodaň - Čeští volejbalisté budou příští rok na mistrovství Evropy hrát v základní skupině D v Gdyni s olympijskými vítězi z Londýna Rusy, čtvrtým týmem z turnaje pod pěti kruhy Bulhary a s Němci. Rozhodlo o tom dnešní losování v útrobách fotbalového stadionu Parken v Kodani, na kterém se bude hrát finálová skupina.

"Asi by se našla lehčí skupina, ale jestli chceme uspět a prorazit v evropském volejbalu, tak si moc brečet na ramenu nemůžeme a musíme se do toho vrhnout. Je to výzva," řekl Zdeněk Šmejkal, asistent nizozemského trenéra Stewarta Bernarda, který letos český tým převzal.

Volejbalisté se sice neprobojovali na londýnskou olympiádu, v kvalifikaci prohráli mimo jiné právě s Němci, ale účast na evropském šampionátu si zajistili v kvalifikaci. Tu vyhráli suverénně bez ztráty bodu a jen s jedním prohraným setem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté znají soupeře pro ME

"V silách toho družstva je být druhý ve skupině. Na Rusy objektivně vzato asi nemáme, ale proti Bulharům a Němcům šanci máme," věřil Šmejkal. S Ruskem hráli Češi ve skupině i na ME 2011 v Karlových Varech a jasně prohráli.

Vítězové základních skupin postoupí přímo do čtvrtfinále, celky z druhé a třetí pozice budou hrát osmifinále a pro týmy z posledního místa turnaj skončí. Titul z loňského šampionátu, který s Rakouskem hostilo Česko, budou obhajovat Srbové. "Je jasné, že k postupu do další fáze musíme porazit někoho ze silnějších soupeřů. Všichni tři jsou pro mě adepti na medaili," uvedl reprezentační kapitán Ondřej Hudeček.

Semifinále a finále šampionátu se bude hrát na fotbalovém stadionu v Kodani, který bude kvůli volejbalu zastřešen. Pořadatelé počítají s minimální kapacitou 15 tisíc fanoušků, ale podle zájmu fanoušků jsou připraveni počet míst navýšit.

Los ME volejbalistů v Dánsku a Polsku 20.-29. září 2013:

Skupina A (Odense): Dánsko, Itálie, Bělorusko, Řecko/Belgie

Skupina B (Gdaňsk): Polsko, Slovensko, Francie, Turecko/Lotyšsko

Skupina C (Herning): Finsko, Srbsko, Nizozemsko, Chorvatsko/Slovinsko

Skupina D (Gdyně): Rusko, Bulharsko, Německo, ČESKO.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články