Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Volejbalisté narazí na Makedonii, ženy na Bulharsko

Lucemburk - Čeští volejbalisté se v kvalifikaci mistrovství Evropy 2013 utkají s Rakouskem, Makedonií a vítězem předkola Švýcarsko - Chorvatsko. Ženy budou mít ve skupině Bulharsko, Maďarsko a lepšího z dvojice Lotyšsko - Kypr. Na šampionát postoupí přímo jen vítězové skupin, celky z druhých míst čeká baráž.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Oba české výběry byly zásluhou umístění na letošním ME, kde muži skončili desátí a ženy osmé, nasazeny při dnešním losování v Lucemburku do prvního koše a vyhnuly se tak největším favoritům. Ženy nicméně budou hrát s tradičně nevyzpytatelným Bulharskem, kterému se šampionát nepovedl a skončilo na něm už v základní skupině.

Kvůli nabitému programu v olympijském roce se změnil termínový kalendář kvalifikace. Skupiny se nebudou hrát na jaře jako v minulosti, ale až v září, baráž přijde na řadu v květnu 2013.

Kvalifikační skupiny se tradičně odehrají systémem dvou turnajů. Česko bude od 13. do 16. září pořadatelem druhého turnaje mužů, týden předtím se bude hrát v Rakousku. Volejbalistky se vydají nejprve do Bulharska a poté do Maďarska.

Formát závěrečných turnajů ME s 16 účastníky se nezměnil. Mužský šampionát uspořádají Polsko a Dánsko, o ženské mistrovství Evropy se podělí Německo se Švýcarskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté znají kvalifikační soupeře
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články