Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Liberce zvládli obrat v sérii a po výhře nad Ostravou jsou v semifinále

Jeden z favoritů na celkový triumf v bojích o extraligové medaile chybět nebude. Volejbalisté Liberce ovládli rozhodující páté čtvrtfinále v domácí hale 3:0 nad Ostravou, která v úvodu druhého setu přišla o kapitána Davida Janků, jenž si vážně poranil kotník. Situace otřásla oběma týmy, ale po delší době na ošetření už Dukla výhru nepustila.

V semifinále ji čeká českobudějovický Jihostroj, druhou dvojici tvoří Karlovarsko a Lvi Praha. Série začnou v pondělí.

Liberec odvrátil vyřazení z play-off v sobotu výhrou v Ostravě 3:1 a za stavu 2:2 v sérii měl v rozhodujícím zápase rychlý nástup. Od stavu 11:6 se domácím při servisu Šulisty povedla sedmibodová šňůra, ostravský kouč Jan Václavík často střídal, ale Duklu nezastavil.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec doplnil semifinále, Ostrava ztratila postup i kapitána

Další těžká rána pro hostující celek přišla za stavu 4:4 ve druhé sadě. Reprezentační smečař Janků se po dopadu z útoku zhroutil k zemi. Podezření na zlomeninu kotníku se nepotvrdilo, ale podle informací klubu má vážně poraněné vazy a večer podstoupí operaci v liberecké nemocnici. Zatímco do ní putoval, týmy se krátce rozcvičily a liberečtí volejbalisté zápas dotáhli k jasné výhře.

"Je to pro nás černý den, dnešek si každý z nás představoval jinak. Nepostoupili jsme a ještě se nám takhle špatně zranil hráč," posteskl si kouč Václavík. Přání brzkého uzdravení na dálku poslal Janků i liberecký trenér Michal Nekola. "Byla to hrozně těžká série, Ostrava nás dotlačila do pátého zápasu a vymačkala z nás všechno, co v nás bylo. Klobouk dolů před nimi," doplnil.

Do semifinále tak prošly nejlepší čtyři celky základní části. Série hrané opět na tři výhry začnou v úterý v Karlových Varech a Českých Budějovicích.

Liberec - Ostrava 3:0 (14, 17, 11)

Nejvíce bodů: M. Kriško 17, T. Kriško 11, Veselý 8 - Dvořák 14, Vancl 5, Závodský 4. Konečný stav série 3:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články