Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Liberce potřetí za sebou vyhráli Český pohár

Teplice - Volejbalisté Dukly Liberec dokázali potřetí za sebou vyhrát Český pohár. V dnešním finálovém zápase zdolali v Teplicích Kladno po velké bitvě a více než dvou hodinách hry 3:2. Po dvou setech liberecké převahy se sice kladenská defenziva vzepjala a zápas ještě zdramatizovala, tie-break byl ale jasnou záležitostí Liberce.

Kladno sice hned na úvod zápasu získalo tříbodový náskok, jenže pak Liberec přitvrdil na síti a díky dobrým blokům výsledek otočil. Středočeši sice vzápětí zpřesnili hru, stahovat ztrátu ale začali až v koncovce prvního setu a jedinou šanci na vyrovnání jim zhatil domnělý aut. 

I ve druhém setu dlouho dominovala razantní a přesná hra Liberce, který si držel zhruba tříbodový náskok až do koncovky. V ní sice Kladno dokázalo srovnat, pak ale přišla série tvrdých podání libereckého Vencovského, která opět posunula Liberecké k vyhranému setu.

Náskok Liberce už Kladenští nedohnali

Finále poháru se pro letošek přesunulo do Teplic a tamější zcela nová hala díky němu zažila zřejmě rekordní návštěvu. A jakoby početný kotel v zádech probudil zejména Kladenské. Ve třetím a posléze i ve čtvrtém setu totiž začali hrát mnohem obětavěji v poli a v obou z nich dokázali ze stavu 22:22 nakonec vybojovat vítězství. 

V tie-breaku už ale tolik štěstí Kladno nemělo a nechalo Liberec znovu hrát jeho hru. Náskok obhájce trofeje rychle narostl až na pět bodů a o výsledku i majiteli poháru bylo rozhodnuto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články