Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalisté Liberce postoupili do finále extraligy

Liberec - Volejbalisté Liberce budou ve finále play-off extraligy soupeři obhájců mistrovského titulu z Českých Budějovic. V rozhodujícím sedmém semifinále dnes svěřenci trenéra Michala Nekoly porazili doma Ostravu 3:2. Finálová série, hraná rovněž na čtyři vítězné zápasy, začne ve středu 18. dubna v Českých Budějovicích. Liberecká Dukla získala mistrovský titul naposledy v roce 2003.

Volejbal
zdroj: ČT4

Liberec se s Ostravou utkal i v loňské vyřazovací části extraligy, jen o kolo dříve. Čtvrtfinálovou sérii tehdy vyhráli Ostravané, o jejich postupu taktéž rozhodl až maximální počet pěti zápasů a v tom posledním tie-break. Dnes to zpočátku vypadalo, že Dukla kráčí rezolutně do finále: první set vyhrála před zaplněnou halou 25:21, druhý ještě snadněji 25:17. Až pak se Ostravané probrali z útlumu, získali třetí sadu a i ve čtvrté si od počátku vybudovali bezpečný náskok.     

A tak počtvrté ze sedmi semifinálových zápasů musel rozhodnout tie-break. Po dvou hodinách hry v něm zbylo více sil domácím, kteří zvítězili 15:12. Ve finále extraligy se tak utkají dva nejlepší týmy dlouhodobé části, které po 33 kolech dělil v tabulce jediný bod. České Budějovice naopak potřebovaly k vyřazení Příbrami minimální počet čtyř zápasů a v semifinálové sérii ztratily jediný set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články