Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté Liberce porazili Kladno 3:0, finále bude pokračovat

Liberec - Liberečtí volejbalisté zdolali v pátém finále extraligy Kladno hladce 3:0 a v sérii snížili na 2:3 na zápasy. Kladno tak nevyužilo první možnost získat titul, sérii ale nyní může ukončit ve čtvrtek doma. Bronzové medaile získali hráči Českých Budějovic. Dukla, vítěz základní části, sice vstoupila do finálové série výhrou 3:1, ale druhý domácí duel ztratila. Kladno naopak ve své hale dvakrát uspělo a dnes mělo první možnost vybojovat mistrovský titul. Naposledy se z něj Středočeši radovali před pěti lety.

První set ale hostům na severu Čech nevyšel. Svěřenci trenéra Jindřicha Licka nedokázali Duklu vyvést z míry servisem, v závěru sady se vůbec neprosazovali ani v útoku a uhráli jen 16 bodů. V domácím celku se rozehráli univerzál Vencovský i zkušený smečař Jeslínek a Liberec dominoval také v úvodu druhého dějství. Dukla vedla 12:7 a takový náskok jí už zejména díky lepšímu podání stačil.

Kladno tentokrát předvedlo jen záblesky kompaktní hry, která mu vynesla tři předchozí vítězství. Jeho nadějný nástup do třetí sady Dukla uťala pětibodovou šňůrou a její přihrávky i útočné kombinace byly nadále přesnější. Hosté sice bojovali, ale v koncovce nevyužili ani jednu příležitost k vyrovnání. Při druhém mečbolu Dukly pak poslal Linz podání do sítě. "Kladno jsme dnes k ničemu nepustili. Hráčům teď popřeju, aby jim to nadšení vydrželo i do šestého zápasu," řekl liberecký trenér Michal Nekola.

Licek uznal, že soupeř byl tentokrát jasně lepší. "Hráli odvážně, šli do toho po hlavě. My jsme drželi krok v první půlce prvního setu, pak se to zlomilo a hráči si přestali věřit," prohlásil kladenský kouč. "Nevydařilo se nám to, ale jede se dál. Když budou hráči hrát to, co mají, tak věřím, že na Kladně to bude lepší," dodal. Třetí místo obsadily České Budějovice. Jihočeši, kteří ovládli tři předchozí extraligové ročníky, zdolali v sérii o bronz Příbram, rozhodující duel dnes doma vyhráli 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články