Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalisté Liberce nestačili na Piacenzu a finále hrát nebudou

Liberec - Zkušená Piacenza byla nad síly volejbalistů Dukly Liberec a po druhé semifinálové porážce o Vyzývací pohár hrát nebudou. Svěřenci Michala Nekoly ve středu v Itálii prohráli 0:3 a ani v domácí odvetě se jim nepovedlo vyhrát set. Italský klub se ve finále utká s ruskou Ufou, zápas o třetí místo se nehraje.

Liberečtí volejbalisté
zdroj: ČT24

"Ukázali znovu extratřídu, nedali nám vůbec šanci," řekl Nekola. "My jsme u nich hráli líp, možná o nás ještě neměli tolik informací, ale dneska jsme se opět vůbec nemohli prosadit v útoku. Nepustili nás vůbec přes síť, prostě těžko se nachází dírka v rybářské síti," popsal neprůchodnou obranu Piacenzy.

Ta patří k nejlepším celkům Evropy a je největším favoritem na zisk evropské trofeje. V kádru má mistry světa, olympijské medailisty i opory dalších reprezentací včetně slovenského smečaře Ogurčáka, bývalého mistra české extraligy s Kladnem.

Liberečtí hráči, byť už nastoupili s prvním nahrávačem Řezníčkem, jenž měl problém s kolenem, ji nezaskočili ani doma. Prohráli po setech 14:25, 20:25 a 13:25. Italský klub si připsal 14 bodových bloků, Liberec měl jen tři a útočil s úspěšností jen 36 procent.

Dukla před třemi lety ve stejné soutěži skončila čtvrtá, tehdy se však hrál závěrečný turnaj Final Four. Už sám postup do semifinále byl pro severočeský klub velkým úspěchem, stejně jako nedávný zisk Českého poháru. Nyní už se soustředí na ligový titul, tabulku zatím vede.

"Jsem zklamaný, že jsme dneska nehráli líp, na druhou stranu jsem pyšný na mančaft, že jsme mezi nejlepšími čtyřmi v Evropě. Navíc se nám to povedlo dvakrát během čtyř let," připomněl Nekola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články