Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Liberce nakročili k zisku vytouženého titulu

Liberec – Za první titulem po jedenáctileté odmlce kurážně vykročili volejbalisté Liberce. Dosavadní suverén letošního ročníku si poradil v úvodním utkání finálové série na domácí palubovce s Jihostrojem České Budějovice jasně 3:0. 

Radost volejbalistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Prostě jsme jen udělali první krok, byli jsme psychicky lepší než soupeř," řekl kouč Dukly Michal Nekola. Tušil, že už v sobotu, kdy se hraje v Liberci druhý zápas, může být vše jinak. "Budějovice se mohou dobře vyspat, bude jim chodit servis... Víme dobře, že to klidně může být v dalším duelu pro nás těžší," řekl Nekola.

V utkání dlouhém něco přes hodinu a čtvrt ztrácela Dukla na soupeře jen v prvním setu. Od stavu 9:11 ale zavelel k obratu univerzál Hadrava, s jehož servisem měli Jihočeši na příjmu velké problémy, a po sérii bodů se Liberec uklidnil.

Hadrava podle očekávání vládl i nad sítí a nekompromisně skládal strojově přesné přihrávky nahrávače Janoucha. Jihočeši se naopak v útoku nedokázali přes obranu Liberce prosadit. Tým libereckého trenéra Nekoly vyhrál po setech 25:19, 25:22 a 25:18, přičemž třetí set měl jeho výběr suverénně pod kontrolou.

"Liberec byl lepší. Úspěšnost krajních hráčů soupeře byla o hodně vyšší. Nic nevzdáváme, jdeme znovu do boje," řekl trenér Českých Budějovic Jan Svoboda. "Liberec nás smázl. Oni strašně kvalitně podávali. To jsme sice čekali, ale servis Liberce byl opravdu kvalitní," řekl smečař Jihostroje Tomáš Fila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. finále extraligy volejbalistů: Liberec - Č. Budějovice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články