Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Volejbalisté Liberce dál drží těsný náskok před Budějovicemi

Praha – Liberečtí volejbalisté v domácím prostředí opět nedovolili překvapení, porazili Brno 3:1 a drží první příčku v extralize. Tabulce ženské extraligy s jedenáctibodovým náskokem dominují hráčky Prostějova, které porazily Olomouc 3:0.

Radost volejbalistů Liberce
zdroj: ČT sport

Hráči Liberce vedou extraligu pouze o bod před Českými Budějovicemi, které ztratily v Havířově úvodní set, ale pak potvrdily roli favorita. Druhou sadu vyhráli obhájci titulu těsně 25:23, ale pak už dominovali.

"Začali jsme vlažně a domácí nás od začátku tlačili dobrým servisem. Druhý set jsme si vybojovali až v koncovce. Další sety byly z naší strany už v pořádku," řekl kouč Jihostroje Jan Svoboda.

"Dva sety jsme favorita trápili. Potom se naše hra odvíjela od horší přihrávky. S takovým soupeřem musíme hrát celé utkání naplno," uvedl kapitán Havířova Radomír Neusser.

Libereckou Duklu čeká náročný týden. Už 27. února hraje první zápas semifinále Vyzývacího poháru v italské Piacenze, odvetu v Liberci bude hostit hned v sobotu 2. března.

Třetí Příbram vyhrála v Odoleně Vodě snadno 3:0, zato čtvrtý Zlín svedl s Ostravou pětisetovou bitvu. Hosté si zajistili alespoň bod výhrou 30:28 ve čtvrté sadě.

Hráčky Olympu promarnily dva setboly

Úřadující mistryně extraligy sehrály v Olomouci nejvyrovnanější část zápasu ve třetím setu. Domácí hráčky se díky sedmibodové šňůře při podání Nachmilnerové ujaly vedení 14:11, vzápětí však oplatila sérií sedmi bodů Vincourová a svěřenkyně trenéra Miroslava Čady si už závěr zápasu pohlídaly a vyhrály jasně 3:0.

V tabulce druhý Olymp Praha zaváhal na hřišti Frýdku-Místku a prohrál 1:3. Volejbalistky Olympu nevyužily ve čtvrtém setu šance na vyrovnání a promarnily dva setboly, Frýdek-Místek pak za stavu 27:26 proměnil pátý mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články