Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté Karlovarska vyhráli v Záhřebu a mají postup blízko

Volejbalisté Karlovarska rozehráli v Záhřebu druhé předkolo Ligy mistrů s chorvatským celkem Mladost výborně 3:1 na sety. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka ztratili první set, ale po dramatické koncovce třetí sady proměnili závěrečné dějství v jednoznačnou záležitost a vyhráli ho 25:8. Univerzál Patrik Indra si připsal 30 bodů. Odveta v Karlových Varech je na programu ve středu 27. října.

Utkání Karlovarsko - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

V první sadě nedokázali Západočeši stáhnout náskok domácích hráčů, na servisu i ve hře je trápil především Buša. Blokaře Wilsona pak vystřídal Zajíček a karta se otočila. Karlovarsko začalo mnohem lépe podávat i útočit a druhý set vyhrálo rozdílem osmi bodů.

Po prohrané koncovce třetí sady (24:26) se hra domácí Mladosti zhroutila. V závěrečném setu uhrál chorvatský celek pouhých osm bodů. Západočeši si tak vytvořili mnohem lepší pozici než v prvním předkole, kdy s Galati první zápas v Rumunsku prohráli 2:3 a doma si nakonec zajistili postup až ve zlatém setu.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovarsko nakročilo k postupu v Lize mistrů přes Mladost

Postup do skupinové fáze Ligy mistrů si zajistí až úspěšné týmy z třetího předkola. Mezi elitní dvacítku se posunou dvě mužstva. Karlovarsko by v případě postupu hrálo s vítězem dvojzápasu mezi Benficou Lisabon a finským celkem Levoranta Sastamala. Vyřazené mužstvo se přesune do Poháru CEV, kde v listopadu nastoupí proti Ústí nad Labem.

Úvodní zápas 2. předkola volejbalové Ligy mistrů:

Mladost Záhřeb - Karlovarsko 1:3 (21, -17, -24, -8) 
Rozhodčí: Ovuka (Bos.), Ivanov (Bulh.). Čas: 98 min. Diváci: 100.
Nejvíce bodů Záhřebu: Buša 20, Jakovac a Nikačevič po 10.
Sestava a body Karlovarska: Vašina 16, Patočka 7, Indra 30, Ihnát 9, Wilson, Keemink 2, libero Pfeffer - Zajíček 4, Římal, Kočka, Fišer. Trenér: Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články