Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Karlovarska udrželi Superpohár, Budějovice neuhrály ani bod

Superpohár volejbalistů zůstal v Karlovarsku. Obhájci trofeje ve Svitavách porazili vítěze národního poháru České Budějovice jednoznačně 3:0 na sety. Vyrovnaný průběh měla jen třetí sada, v jejíž koncovce Západočeši otočili skóre sedmi body za sebou a utkání ukončili.

Oba týmy zahájily soutěžní sezonu v obměněných sestavách. V prvním setu byla nesehranost na obou stranách znát, obrany převyšovaly útok. Obzvlášť Jihočechům se vůbec nedařilo, dělali hodně nevynucených chyb. Kvůli tomu nabrali více než desetibodové manko, které v závěru jen zkorigovali na 17:25.

V týmu z Karlových Varů se v úvodu prosazoval především estonský smečař Martti Juhkami, k němuž se od druhé sady přidala další zahraniční posila Kewin Sasak. Polský univerzál byl nakonec se 17 body nejproduktivnějším hráčem utkání. Ve druhém setu pomohl Karlovarsku k výhře 25:20.

České Budějovice měly nadějně rozehranou třetí sadu, ve které vedly 19:16. Pak ale přišel na podání nejlepší hráč zápasu Juhkami a Karlovarsko s přispěním jeho es otočilo sedmibodovou sérií vývoj. Západočeši vyhráli 25:21 a po roce znovu mohli zvednout nad hlavy Superpohár, který je první trofejí sezony 2022/2023.

Trenér vítězů Jiří Novák byl přesvědčený, že oba týmy v novém ročníku budou předvádět ještě lepší volejbal. "Byli jsme malinko agresivnější, udělali jsme míň chyb. V rozhodující chvíli jsme vytáhli dobré tři servisy a otočili třetí set," řekl České televizi.

Karlovarsko mělo svého prvního nahrávače Wessela Keeminka k dispozici jen poslední týden po jeho návratu z MS, kde reprezentoval Nizozemsko. Pro Jihostroj to byl první ostrý zápas s novým nahrávačem Matiasem Giraudem. "Ta souhra se středovými hráči ještě není úplně ideální. Ještě nejsme sehraní, abychom to mohli hrát poslepu. Na útoku byl dnes největší rozdíl," uvedl trenér Jihočechů René Dvořák.

Superpohár podruhé zahajoval sezonu těsně před začátkem extraligy, která odstartuje v sobotu.

Volejbalový Superpohár mužů ve Svitavách:

Karlovarsko - České Budějovice 3:0 (17, 20, 21)
Rozhodčí: Rychlík, Grabovský. Čas: 87 min.
Sestavy a body - Karlovarsko: Ihnát 5, Weir 4, Keemink, Juhkami 15, Zajíček 7, Sasak 17, libero Pfeffer - Lamanec 1, Kasan, Wiese 3. Trenér: Novák.
České Budějovice: Van Schie 11, Stoilovič 7, Sedláček 5, Giraudo, Licek 11, Polák 2, libero Kovařík - Piskáček, Kriško 1, Michálek 1. Trenér: Dvořák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články