Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Volejbalisté Karlovarska startují v Galati boj o účast ve skupině Ligy mistrů

Volejbalistům Karlovarska začíná boj o skupinovou fázi Ligy mistrů. Svěřenci reprezentačního kouče Jiřího Nováka potřebují přejít přes tři soupeře, aby se dostali do dvacítky elitních týmů. Z předkola to přitom dokážou pouze dva celky. Přímý přenos utkání Galati - Karlovarsko sledujte od 16:55 exkluzivně na webu ctsport.cz.

"Systém je krutý. Loni jsme byli přímo v základní skupině, letos už musíme hrát kvalifikaci," poukázal prezident západočeského klubu Jakub Novotný na to, že český koeficient na přímou účast nestačil. "Chceme udělat vše proto, abychom se probojovali do základní části," dodal.

Karlovarsko na úvod sezony třikrát vyhrálo shodně 3:1, dvakrát v extralize a jednou v Superpoháru s Libercem, a naladilo se tak na prvního soupeře. Tím bude rumunské Galati.

"Začínat venku je pro nás výhoda, protože případný zlatý set pak hrajete doma. Jsem rád, že odvetu budeme hrát ve své hale," řekl reprezentační blokař Vojtěch Patočka v tiskové zprávě.

Karlovarsko chce sázet na kvalitní servis a útok. "To bude základem a důležité je poctivé ztrátování," uvedl Patočka a dodal: "A k tomu se nám vždycky podaří přidat něco navíc, sami sebe překvapíme třeba obranou v poli nebo na bloku, tím si pomůžeme."

V případě postupu narazí úřadující český mistr na vítěze utkání Záhřebu s černohorským celkem Budva Volley. Až 3. kolo rozhodne o postupu do skupin LM.

Pokud se bude Karlovarsku dařit, čeká hráče náročný program. Hráli by dvakrát týdně. "Ale kdo chce hrát pořád na vrcholu, musí s tím počítat a vyrovnat se s tím," řekl trenér Novák.

Naposledy hrál český celek předkolo Ligy mistrů před čtyřmi lety, volejbalisté Českých Budějovic tehdy o účast přišli po prohře ve zlatém setu s finskou Sastamalou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články